Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deştepţi, talentaţi şi cu o carieră frumoasă în faţă Secretele elevilor constănţeni cu media 10 la Bacalaureat 2017

ro

07 Jul, 2017 00:00 2946 Marime text
Miercuri, absolvenţii clasei a XII-a au aflat rezultatele examenului de Bacalaureat Constanţa 2017. În aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de notele primite au putut depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
 
În cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului 2017, la Constanţa, zece elevi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă, iar patru elevi au obţinut media 10.

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ şi două absolvente de la Liceul Teoretic „Ovidius“ au obţinut 10 la toate probele. Ei au studiat patru ani Ştiinţele exacte, iar pentru ultima disciplină au ales Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană.

Patru medii de 10 la Constanţa!  

Cotidianul ZIUA de Constanţa vi-i prezintă pe cei patru elevi constănţeni care au obţinut media 10 la Bacalaureat 2017. Aceştia sunt: Ioana Frîncu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Iuliana Oana Nastor, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Andreea Pernici, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ şi Vlad Popa, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“.
 
Vlad Popa a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, specializarea Ştiinţe ale naturii. Tânărul ne-a povestit că a învăţat constant şi în clasa a XII-a a trebuit doar să repete. Vlad doreşte să studieze medicina la Cluj. „În primul rând, mai important a fost modul în care am învăţat: am studiat pe parcursul anului şi nu m-am axat decât pe a repeta cu ceva timp înainte de Bac tot ce trebuia să învăţ în anii de liceu. Mi-am dat silinţa în anii de liceu, iar acum, la Bac, nu a fost atât de greu să recapitulez“, spune Vlad Popa.
 
De asemenea, tânărul îi sfătuieşte pe viitorii candidaţi la Bacalaureat să nu le fie frică de examen dacă au învăţat în cei patru ani de liceu. „Să nu-l vadă ca pe un examen atât de înfricoşător, să nu se sperie de el şi să înţeleagă faptul că, dacă sunt mulţumiţi cu ce au făcut până acum, în niciun caz acest examen nu îi va da peste cap“, a mai spus băiatul.
 
La rândul ei, Ioana Frîncu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, este singura candidată dintre cei patru cu media 10 la Bacalaureat care a absolvit specializarea Matematică - Informatică. Tânăra a învăţat intens şi are multiple opţiuni pentru viitor, dar cel mai mult doreşte să studieze medicina la Bucureşti.
 
Andreea Pernici este absolventă a Liceului Teoretic „Ovidius“, specializarea Ştiinţele naturii. Fata doreşte să studieze domeniul ştiinţelor politice, la Bucureşti. De asemenea, ea ne-a dezvăluit secretul său: lucrul constant. „La matematică şi biologie am învăţat constant pe tot parcursul anului, iar la limba română am învăţat intensiv în ultima lună. Mi-am păstrat ultima lună special pentru română. Ce m-a ajutat pe mine este muzica, eu învăţ pe muzică, m-am obişnuit aşa din clasa a IX-a“, a declarat Andreea Pernici.
 
Ea a ţinut să le dea câteva sfaturi celor care vor absolvi liceul anul viitor. „Dacă vor să ia note mari, să muncească şi să-şi prioritizeze timpul. Dacă învaţă două ore şi cred că în timpul acela puteau să facă altceva, nu ajung nicăieri. Înveţi două ore, apoi, ca recompensă, ieşi cu prietenii, faci ce vrei tu, ce îţi place ţie“, a transmis tânăra.
 
Iuliana Oana Nastor a absolvit anul acesta Liceul Teoretic „Ovidius“, specializarea Ştiinţele naturii. Tânăra ne-a povestit că a învăţat constant din clasa a IX-a. Iuliana doreşte să studieze medicina în Cluj. „Am învăţat constant pe parcursul celor patru ani de liceu, ceea ce m-a ajutat foarte mult. Nu am învăţat doar în clasa a XII-a. Am ştiut cum să-mi organizez foarte bine timpul, ca să termin la timp, să nu mă înghesui pe ultima sută de metri“, a menţionat Iuliana. De asemenea, ea îi sfătuieşte pe liceeni să înveţe constant. „Să nu se streseze foarte mult, că nu este o chestie imposibilă. Să nu se apuce cu o lună înainte de învăţat, trebuie să înveţe constant“, a transmis ea.
 
Reamintim că, în urma centralizării de către ISJ Constanţa a notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare, înainte de contestaţii, înregistrat la nivelul judeţului Constanţa este de 62,07%.
 
Citeşte şi:
 
Judeţul Constanţa, rată de promovare de 62,07 la sută Patru elevi din Constanţa, cu media 10 la Bacalaureat 2017
  
Suheila ISMAIL este studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii