Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul de pictură „Apa este viaţă”, la a treia ediţie Elevii din Constanţa, răsplătiţi de SC RAJA SA cu premii atractive

ro

18 Mar, 2016 00:00 3905 Marime text
Elevii constănţeni care au participat la concursul de pictură „Apa este viaţă” vor fi premiaţi sâmbătă de RAJA SA cu premii atractive. Concursul a fost organizat de SC RAJA SA, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Anual, pe 22 martie, sărbătorim APA, resursă vitală pentru evoluţia şi continuarea vieţii pe pământ, dar şi una dintre cele mai mari provocări ale viitorului. Pentru că apa este prezentă în absolut toate aspectele vieţii, fiind esenţială pentru supravieţuirea oamenilor, a mediului şi a economiei, iar locurile de muncă decente pot asigura venituri şi pot deschide calea pentru extinderea ascensiunii economice şi sociale, tema Zilei Mondiale a Apei 2016 este „Apa şi locurile de muncă“, o evidenţiere a modului în care atât ​​apa, cât şi locurile de muncă au puterea de a transforma viaţa oamenilor. „Apă mai bună, locuri de muncă mai bune“ este deviza de anul acesta a Organizaţiei Naţiunilor Unite, principalul organizator al Zilei Mondiale a Apei, care încearcă să aducă la cunoştinţa publică criza iminentă din domeniul apei.
 
În calitate de operator regional în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate, SC RAJA SA este preocupată permanent de conservarea şi exploatarea acestei resurse strategice la nivel global în contextul unei dezvoltări durabile şi al protejării mediului. Totodată, societatea se implică şi în procesul de educare a tinerei generaţii prin acţiuni de promovare a diferitelor aspecte legate de apă, aducând în atenţie rolul acesteia pentru existenţă şi modul în care o putem proteja pentru viitor. De aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, SC RAJA SA a organizat împreună cu Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa ediţia a III-a a Concursului de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!”.
 
Acţiunea, desfăşurată în perioada 8 februarie - 22 martie, se adresează tuturor elevilor ciclurilor primare şi gimnaziale din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, cărora le-a fost lansată provocarea de a-şi exprima creativitatea şi originalitatea, prin culori sau în creion, potrivit temei concursului. Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din unităţile de învăţământ, conform punctajelor obţinute la etapa pe şcoală. O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai SC RAJA SA şi profesori de specialitate din cadrul ISJ Constanţa, a evaluat toate lucrările primite şi a decis câştigătorii. Criteriile de apreciere au fost încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar şi calitatea artistică, la final fiind selectate 64 de lucrări în vederea premierii.
 
Toate desenele vor fi expuse în sala „Remus Opreanu” din cadrul Prefecturii Constanţa, în perioada 18 - 22 martie. Tot aici vor avea loc sâmbătă, 19 martie, la ora 10.30, vernisajul expoziţiei „Apa este viaţă!” şi festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câştigătoare, elevii fiind recompensaţi cu premii atractive.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii