Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concediile fara plata ale profesorilor nu afecteaza cursurile

ro

18 Nov, 2009 02:52 2128 Marime text
Inspectoratele şcolare judeţene au primit o notă oficială, de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin care le sunt anunţate cele trei măsuri din care pot alege, astfel încât art. 10 din Legea 329/2009 să poată fi aplicat.

Acestea pot una dintre cele trei modalităţi prin care cele 15,5 procente să fie diminuate din cheltuielile cu personalul. Astfel, se pot acorda zile libere fără plată în perioada 21 - 24 decembrie 2009, pentru diminuarea cheltuielilor din luna noiembrie, iar pentru reducerea de 15,5% din luna decembrie să se acorde zile libere fără plată în perioada 28 - 31 decembrie.

A doua variantă este reducerea programului de lucru, fără a afecta norma didactică de predare învăţare, de instruire practică şi de evaluare curentă a preşcolarilor şi a elevilor în clasă, cu reducerea corespunzătoare a cheltuielilor de personal cu 15,5% pentru cele două luni.

A treia variantă este ca cele două enumerate mai sus să fie combinate, sau să se ia alte măsuri echivalente, dar care să nu afecteze programul de învăţare.

Inspectoratele şcolare trebuie să informeze Ministerul Educaţiei până la 20 noiembrie, cu privire la măsurile adoptate la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Asanu 20 Nov, 2009 21:19 Este inadmisibil , este inadmisibil!!!
  • ion 20 Nov, 2009 15:16 directorii de liceu au obligat personalul auxiliar si administrativ sa dea o declaratie ca sunt de acord cu retinerea din salariu pe noiembrie si decembrie a 15,5% din salariu,fara sa afecteze procesul de invatamant.dupa ce au scris declaratiile(cine a avut curaj sa nu scrie?)li s-a spus ca nu vor primi nici in vacanta zilele libere corespunzatoare .seamana a comunism sau nu?