Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Tehnic „Pontica“, aspirant la titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European

ro

16 May, 2017 00:00 2581 Marime text
Colegiul Tehnic „Pontica“ face parte, anul acesta, din cele 25 de şcoli din ţară participante la programul „Şcoli-ambasador ale Parlamentului European“. Proiectul urmăreşte formarea unei imagini clare a influenţei Europei asupra tinerilor, dobândirea cunoştinţelor relevante despre Parlamentul European şi alte instituţii ale Uniunii Europene.
 
După o selecţie atentă a tinerilor, realizată de echipa formată din cinci cadre didactice şi coordonatorul acestui program, au fost aleşi ca ambasadori juniori 15 elevi. Ei se vor implica, până aproape de finele anului şcolar, în activităţi extracurriculare, nonformale şi informale. Informaţiile referitoare la drepturile şi obligaţiile pe care le impune statutul de cetăţean european vor fi transmise de la egal la egal colegilor de clasă. Centrul European de Informare înfiinţat în cadrul liceului va fi completat cu materiale realizate de tinerii formaţi. Totodată, aceştia vor participa la concursuri tematice, expoziţii de fotografie, grafică, piese de teatru, concerte, festivaluri culinare şi, de asemenea, vor concepe articole pentru revista şcolii.
 
„Programul «Şcoli-ambasador ale Parlamentului European» este implementat de Asociaţia de Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă, Agenda 21, şi se desfăşoară în perioada martie-iunie 2017. Având în vedere activităţile derulate, după un proces de evaluare, Colegiul Tehnic «Pontica» Constanţa are posibilitatea de a obţine titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European“, a declarat directorul Colegiului Tehnic „Pontica“, Vasile Anghel.
 
Proiectul-pilot „Şcoli-ambasador ale Parlamentului European în România“, care se adresează elevilor din ciclul liceal de toate tipurile, a fost lansat pe 9 februarie de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. La evenimentul de lansare au participat profesori din 25 de şcoli din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Prahova, selecţionate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Şcolile implicate în proiectul-pilot vor desfăşura activităţi de informare, învăţare şi comunicare despre Uniunea Europeană, democraţia europeană şi valorile cetăţeniei europene. Şcolile vor organiza activităţi interactive pentru a marca Ziua Europei, vor deschide un punct de informare despre Uniunea Europeană şi vor organiza şi alte evenimente menite să crească nivelul de înţelegere al elevilor despre Uniunea Europeană. O ultimă etapă a proiectului o constituie evaluarea activităţilor desfăşurate în şcoli. În urma acestor evaluări, şcolile cu rezultate foarte bune vor primi titlul de „Şcoală-ambasador a Parlamentului European“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii