Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, Şcoală Europeană pentru a patra oară

ro

18 Jun, 2015 00:00 3655 Marime text
În prezenţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, ai Camerei Deputaţilor şi a delegaţiei Parlamentului European, la Palatul Parlamentului din Bucureşti a avut loc, pe 16 iunie, decernarea premiilor pentru câştigătorii Competiţiei „Şcoala Europeană“ 2015.
 
Aflată la cea de a XIII-a ediţie, această iniţiativă a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene, desfăşurându-se sub înaltul patronaj al preşedintelui Parlamentului European. La cele 13 ediţii (2004 - 2015), au participat peste 2.000 de şcoli din întreaga ţară. Dintre acestea, de-a lungul celor 13 ediţii, doar opt şcoli din ţară au reuşit să obţină certificatul de trei ori şi doar două de patru ori consecutiv.
 
Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programe europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoala Europeană“ este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii. Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ a obţinut la această ediţie, pentru a patra oară, distincţia de „Şcoală Europeană“după ce a mai câştigat acest trofeu, de fiecare dată când şi-a depus candidatura, la ediţiile din anii 2004, 2007 şi 2011.

Ce proiecte a derulat colegiul constănțean


Dintre proiectele de cooperare europeană derulate de colegiul constănţean în perioada 2012-2015, perioada evaluată de MECS pentru această ediţie, amintim: proiectul bilateral româno-olandez - septembrie 2012 - mai 2013, proiectul bilateral româno-francez - septembrie 2012 - septembrie 2014, ACES - proiect în parteneriat cu şcoli din Austria şi Slovacia, Şcoala de vară internaţională la Universitatea Oxford, Anglia - iulie 2013, Şcoala de vară internaţională la Universitatea Queen Margaret, Edinburgh, Scoţia, Şcoală de vară internaţională la L.M.U, Los Angeles, California - august, 2014, EUROSCOLA - Parlamentul European - ianuarie 2015, precum şi numeroase proiecte comunitare şi de voluntariat. Într-un cadru festiv, delegaţia din partea colegiului, alcătuită din directorul instituţiei, prof. Anamaria Ciobotaru, responsabilul Departamentului Proiecte, prof. Polixenia Popescu, şi preşedintele Consiliului Elevilor, Ana Barbu, elevă în clasa a XI- a C, a primit Diplomă de Excelenţă din partea Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Parlamentului României - Senat şi Certificatul Şcoală Europeană 2015 din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru performanţele deosebite obţinute în activităţile de cooperare europeană şi pentru contribuţia la promovarea şi dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii