Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, premiat de Ministerul Afacerilor Externe al Franţei (galerie foto)

ro

09 Mar, 2016 00:00 4185 Marime text


Profesorii şi elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ au mai bifat o victorie. Ministerul Afacerilor Externe al Franţei, prin Hotărârea din 9 septembrie 2015, a acordat colegiului constănţean diploma „LabelFrancEducation”.
 

„Ne bucură această recunoaştere a meritelor elevilor şi profesorilor colegiului, mai ales că, în acest an, unitatea noastră de învăţământ împlineşte 120 de ani. Diploma este o recunoaştere a calităţii învăţământului francofon la Colegiul nostru. «Label Franc Education» reprezintă un certificat de garanție a calității învățământului bilingv francofon de excelență. Acest titlu reprezintă dovada de a ne fi arătat strădania și de a ne fi făcut datoria“, a declarat, în contextul unei conferinţe de presă, directorul colegiului, Vasile Nicoară.

 
La rândul său, şefa catedrei de Limbă franceză, prof. Cristina Zaharia, a vorbit despre activitățile pe care le desfășoară elevii de profil bilingv francofon, printre acestea numărându-se sejururi în Franța pentru elevi, predarea unor materii ca geografia, istoria, fizica în limba franceză. „Ne bucură faptul că 50% dintre absolvenții colegiului nostru aleg să urmeze o universitate de filieră francofonă. De asemenea, vă anunţ că, din această toamnă, colegiul va avea o clasă de a V-a care va studia intensiv limba franceză. În acest moment, colegiul are o singură clasă care studiază această limbă în regim intensiv“, a menţionat Cristina Zaharia.
 

Mai mult, în luna iunie a acestui an, directorul Vasile Nicoară va participa la o reuniune la Ministerul Afacerilor Externe din Franța, alături de alți directori de la celelalte școli care au primit diploma „LabelFrancEducation”. „Într-o lume plină de engleză, șansa mai mare este a celor ce au acest plus important care este franceza“, a menţionat Vasile Nicoară.

 
Tot ieri, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ a fost dezvelită o plachetă pe care este inscripţionat, în limbile franceză şi română, textul „Lycee du programme du baccalaureat a mention bilingue francophohe/Liceu inclus în programul de bacalaureat cu menţiune bilingv francofonă“.
 
„LabelFrancEducation” este o marcă a calităţii decernată de Ministerul Francez al Afacerilor Externe unităţilor şcolare străine care desfăşoară un învăţământ bilingv francofon de excelenţă. Diploma va fi înmânată colegiului joi, 10 martie, de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, în cadrul unei festivităţi care va fi găzduită de Institutul Cultural Francez.
 
În spaţiul francofon din toată lumea, în total există 92 de unităţi şcolare care au primit această diplomă. Dintre acestea, şase sunt din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii