Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai recent proiect Erasmus + la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu

ro

24 Feb, 2017 11:23 4767 Marime text
Un nou proiect Erasmus + KA 2, derulat de cadrele didactice ale Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, este proiectul Train to Train, care se încadrează în acțiunea cheie Cooperare pentru inovare si bune practici.

Conform reprezentanţilor Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, proiectul se desfășoară în parteneriat cu următoarele instituții: IES Príncipe Felipe, Madrid, Spania, Escuela Infantil Zofio, Madrid, Spania, Escuela Reggio, Madrid, Spania, Kitta Allegria, Berlin, Germania, Da Vinci College, Dordrecht, Olanda.

În perioada 13 – 17 februarie 2017 s-a desfășurat prima vizită de proiect, în Madrid, la care au participat prof. Ecaterina Patrichi – coordonatorul şi iniţiatorul proiectului și prof. Georgeta Mihalache. În cadrul vizitei s-au organizat workshop-uri cu următoarele teme:
Comunicarea elev - profesor,
Elevul – protagonistul actului didactic,
Profesorul – rolurile sale
.

Sesiunile de lucru s-au desfășurat pe 3 grupe, împărțite astfel:
 Zofio, CNPCB, Kitta Allegria, Da Vinci College
 Reggio, CNPCB, IES Principe Felipe, Zofio
 Reggio, Kitta Allegria, Da Vinci College, CNPCB

În urma acestora, s-au elaborat 7 teme care vor fi tratate în cadrul școlii și discutate la viitoarea întâlnire de lucru (mai 2017, Dordrecht, Olanda). Această întălnire va fi urmată de alte trei: în noiembrie 2017 – Madrid, mai 2018 – Constanţa şi iulie 2018 – Berlin.

Totodată, cadrele didactice implicate în proiect au efectuat vizite de informare la cele trei instituții partenere din Madrid și la CTIF (Central Teritorial pentru formare si inovare) - Madrid, Capital. Vizitele au fost urmate de discuții referitoare la activitatea desfășurată și comparații între sistemul de învățământ din Spania si cel din România.

Miercuri, 15.02. 2017, a fost organizată o Conferință ce a avut ca temă schimbul de bune  practici în educația preprimară, cu participarea a 120 cadre didactice din școlile din Madrid. În cadrul acesteia, fiecare coordonator a prezentat instituția pe care o reprezintă și a răspuns întrebărilor adresate de public.

Proiectul Train to train este al treilea proiect Erasmus al Colegiului derulat în paralel cu proiectele Language against Dropout şi On the Move in Europ

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii