Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce riscă cei doi mircişti care au fumat etnobotanice Directorul Vasile Nicoară - „În primul rând, le vom scădea notele la purtare“

ro

05 May, 2015 00:00 1953 Marime text
Doi elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa au pus pe jar conducerea unităţii şcolare după ce au fumat în toaleta şcolii o ţigară etnobotanică.
 
„Unuia dintre băieţi i s-a făcut rău şi am chemat ambulanţa SMURD. Am demarat deja o anchetă să vedem ce au fumat şi cine a adus ţigara. Cei doi sunt elevi cu o situaţie şcolară normală. Băiatul căruia i s-a făcut rău este cel mai cuminte din clasă. Nu are nicio absenţă. Al doilea licean are câteva absenţe. Să vedem acum dacă sunt motivate. Am anunţat şi părinţii copiilor. Acum aşteptăm rezultatele de la spital şi vom lua măsuri disciplinare. În primul rând, le vom scădea notele la purtare“, a spus directorul Colegiului „Mircea cel Bătrân“, Vasile Nicoară. Acesta se declară bulversat de cele întâmplate. „Le vorbim mereu elevilor despre urmările consumului de droguri şi de etnobotanice, dar ei sunt curioşi. Nu ştiu de ce s-a întâmplat acest lucru“, a mai spus Vasile Nicoară.
 
În cursul zilei de ieri, după ce a primit ajutorul medicilor, tânărul a plecat acasă. „Deocamdată, nu se ştie ce au fumat. Unul dintre ei a ajuns la spital având o stare foarte agitată. S-au recoltat probe toxicologice şi aşteptăm rezultatul“, a menţionat dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ce spune regulamentul de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar

Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, publicat în luna ianuarie a acestui an în Monitorul Oficial, elevii vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea faptelor lor. Cei care încalcă regulile impuse de Ministerul Educaţiei riscă să primească un avertisment, o mustrare scrisă, retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit/bani de liceu/bursa profesională, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3 - 5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi unitate de învăţământ sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare sau, în cel mai rău caz, exmatricularea. Elevii din sistemul de învăţământ de stat, particular şi confesional autorizat/acreditat care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora. Sancţiunile care se pot aplica sunt următoarele: observaţia, avertismentul, mustrare scrisă, retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit/bani de liceu/bursa profesională, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3 - 5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeaşi unitate de învăţământ sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare sau exmatricularea. Cu excepţia observaţiei şi a avertismentului, toate sancţiunile aplicate elevilor sunt comunicate, în scris, părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali şi elevului major.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii