Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări revoluționare propuse de ministrul Liviu Pop în învățământ. Ce să nu mai învețe elevii de liceu-secția Real

ro

04 Jan, 2018 07:11 2047 Marime text
Ministerul Educaţiei vrea ca elevii de liceu − profilul Real − să studieze Educaţie artistică, în loc de Fizică, iar în loc de a doua limbă străină, Animaţie.

După ce a încetăţenit manualul unic, ministrul Educatiei, Liviu Pop, mai pregăteşte o revoluţie în domeniul învăţământului.

De această dată este vorba de sectorul liceal căruia i se pregătesc modificări substanţiale.
 
Consultarea proiectelor rezervă însă surprize. Mai exact, mai marii de la Educaţie vor să elimine − la profil real − o oră de Fizică, deşi aceasta este materie de Bac.

Aceeaşi soartă ar urma să o aibă şi TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării). La clasa a XI-a, profil Real, specializarea Matematică-Informatică, a doua limbă modernă nu va mai fi prinsă în trunchiul comun, apărând posibilitatea alegerii între o oră şi trei ore de discipline opţionale.

Acelasi lucru se întâmplă şi la clasa a XII-a, potrivit adevarul.ro.
 
În schimb, elevii vor face Educaţia vizuală, la clasele a IX-a şi a X-a, respectiv Educaţie artistică la clasele a XI-a şi a XII-a. Se introduc orele de Consiliere şi Opţionale la care elevii vor putea studia Biologie marină/Ecosisteme marine, Geologie, Apa şi viaţa sau Animaţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii