Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie ZIUA de Constanţa - „Mulţumim statului că plătim şcoala din buzunarul nostru“ Ce spun părinţii la o săptămână de la începerea anului şcolar 2016-2017

ro

19 Sep, 2016 00:00 4234 Marime text

Campania demarată de ZIUA de Constanţa „Cum arată şcoala ta la început de an şcolar? Împărtăşiţi cu noi problemele cu care se confruntă şcoala copiilor dumneavoastră!“ a dat roade. Unii cititori ne-au semnalat problemele cu care s-au confruntat, iar alţii au precizat că şcoală arată curată şi reabilitată datorită banilor strânşi de părinţi. Există însă şi părinţi care au fost mulţumiţi de aspectul unităţii şcolare, dar şi de cadrele didactice, despre care spun că se implică serios în educaţia şi instruirea elevilor.

 
Prezentăm, în cele ce urmează, răspunsurile constănţenilor la campania lansată de cotidianul ZIUA de Constanţa intitulată „Cum arată şcoala ta la început de an şcolar? Împărtăşiţi cu noi problemele cu care se confruntă şcoala copiilor dumneavoastră!“.
 
„Cum să arate şcoala, dar mai ales clasa copilului meu? Foarte bine, renovată din banii părinţilor pe ultima sută de metri. Marţi, şedinţă şi bani strânşi, părinţi organizaţi, ca să arate clasa bine pentru copiii noştri luni la şcoala. Mulţumim statului că în ziua de azi plătim şcoala din buzunarul nostru“, ne-a scris Florentina Mareş.
 
„Arată ca după bombardament. Toată renovarea şi dotarea clasei le plătim noi, părinţii. Iar markere, bureţi, copiator, pază. Plătim pentru toate noi, părinţii. La toalete nu există nici săpun, nici hârtie igienică. Mizerie, praf, aglomeraţie (30 de elevi în clase). Asta e şcoala secolului XXI? Directorii stau în funcţii ca faraonii şi nu-i poate da jos nimeni. Sunt susţinuţi politic în continuare. Ăsta e singurul criteriu de numire, şi nu competenţa“, ne-a precizat un constănţean, pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
„Ce întrebare stupidă! Multe şcoli nici nu ar trebui să funcţioneze. Mare păcat, la fel ca pe vremurile comuniste. Bine că se începe şcoala ca să se amenajeze cu banii părinţilor. Unii părinţi pot şi mai sponsorizează, dar ceilalţi? Şcolile şi şoselele sunt catastrofe“, ne-a semnalat Adriana Culina.
 
„Nu ştiu cum arătau unele şcoli în comunism, dar şcoala mea arăta foarte bine şi era la ţară. Nu aveam calculatoare, scriam cu toc. Cine îşi mai aduce aminte şi ce frumos scriam! Dar cel mai important este că noi chiar învăţam. Acum se merge la şcoala ca la discotecă“, spune Lucreţia Petrescu.
 
„Groaznic. Nu mi-am putut imagina clasa I a copilului aşa, dar avem şedinţă şi o vom renova, bineînţeles, pe banii noştri. Ca doar aşa se renovează şcoala! Poate se iau măsuri şi măcar un var să fie. Pereţii sunt ca după război şi băile la fel. Ne îmbolnăvim copiii, chiar nu se fac controale. Înainte trebuie să-mi rup din timpul meu sa fac curăţenie în clasă. Nu e admisibil aşa ceva!“, susţin Buda Nicolae şi Mihaela.
 
„Cum să arate? Ca în comunism. Cenuşii, murdare, neigienizate“, ne-a semnalat Cornelia Păcuraru. 
 
„Oricum, nu arată ca via de la Nazarcea...“, spune Pitirim Călugărul.
 
„Hai să o mai zicem şi pe aia dreaptă: de ce nu spune nimeni că şi copiii, elevii fac mizerie pe la şcoală, zgârie pereţii, băncile, la toalete mai sparg câte ceva. Iar când trebuie să se înlocuiască ceva ce s-a stricat, trebuie să suporte toată clasa din punct de vedere financiar. Lipseşte mult educaţia dată acasă“, susţine Paraschiva Juravle.
 
Există însă şi părinţi mulţumiţi de felul în care arată şcoala în care învaţă copiii lor.
 
„Şcoala 38 arată frumos. Se observă interesul pentru confortul copiilor din partea celor abilitaţi. Cadrele didactice îşi dau interesul să predea în condiţii bune elevilor. Să sperăm că învăţământul va fi de calitate de acum încolo“, susţine Eugenia Cecilia. 
 
„Şi Şcoala nr. 7 arată frumos!“, ne-a destăinuit Ioana Borteă Moina.

Citeşte şi

Campanie ZIUA de Constanţa! Cum arată şcoala ta la început de an şcolar? Împărtăşiţi cu noi problemele cu care se confruntă şcoala copiilor dumneavoastră! (galerie foto)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raszvan 19 Sep, 2016 14:58 E treaba Primariei si Consiliului Local sa renoveze scolile.Daca nu sunt gata clasele , luati copiii de mana si faceti orele in fata primariei , poate asa se trezesc nesimtitii aia de acolo.Nu rezolvam nimic daca platim noi an de an renivarea.