Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2017. Subiectele le-au dat bătăi de cap candidaţilor! Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la proba scrisă la Limba română

ro

27 Jun, 2017 00:00 4554 Marime text


Peste 4.500 de liceeni din judeţul Constanţa au fost aşteptaţi, ieri, la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2017, proba scrisă la Limba şi literatura română.
 
Potrivit ISJ Constanţa, la prima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, proba la Limba şi literatură română, au fost eliminaţi doi candidaţi, pentru tentativă de fraudă. Aceştia au susţinut proba la centrele de examen Liceul Cobadin şi Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza“.

Iată subiectele de la profilul real!

La proba scrisă la Limba şi literatura română, profilul real, elevii au primit un fragment din poezia „Alt cântec“, de Adrian Maniu, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, aspecte care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă. La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.

Subiectele de la profilul uman

Absolvenţii de liceu de la profilul uman care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la examenul de Bacalaureat au avut de scris un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, dar şi de redactat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La primul subiect, elevii de la profilul uman au primit o poezie de Ion Voinea, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Calendar Bacalaureat 

În perioada 26 - 30 iunie 2017 se desfăşoară probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2017, conform calendarului: 26 iunie 2017 - Limba si literatura română, 27 iunie 2017 - limba si literatura maternă, 28 iunie 2017 - proba obligatorie a profilului, 30 iunie 2017 - proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 5 iulie 2017 vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, până la ora 16.00, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 6 şi 9 iulie 2017. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru 10 iulie 2017. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris: Limba şi literatura română - 4.541 de candidaţi, Limba şi literatura turcă - trei candidaţi, Matematică/Istorie - 3.683 de candidaţi, proba la alegere a profilului (Biologie/Chimie/Fizică/Geografie/Informatică,
Psihologie) - 4.653 de candidaţi.

15 centre de examen în judeţul Constanţa 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a desemnat 15 centre (zece în municipiu şi cinci în judeţ), astfel: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Colegiul Naţional „Regina Maria“, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Colegiul Comercial „Carol I“, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Colegiul Tehnic de Marină „Al. Ioan Cuza“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, Liceul Teoretic „Decebal“, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ Năvodari, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă, Liceul Tehnologic „Callatis“ din Mangalia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 26 Jun, 2017 23:17 Ati cerut acordul pentru fotografiile acestea? Mai ales ca nu au nicio legatura cu circumstantele prezentate in articol.