Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au încercat marea cu degetul Cinci elevi constănţeni, eliminaţi din cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului (documente)

ro

03 Jul, 2014 00:00 2802 Marime text
Ieri, 5.092 de absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut proba scrisă obligatorie a profilului, Matematică şi Istorie, din cadrul Bacalaureatului 2014. Elevii de la Real, Tehnologic, Militar şi Pedagogic au susţinut examenul la Matematică, iar absolvenţii de la Uman şi de la filiera Vocaţională au dat proba la Istorie.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, la această probă, cinci candidaţi (doi absolvenţi de liceu care susţineau proba la Matematică şi trei care dădeau examen la Istorie) au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă, fiind descoperite asupra lor telefoane mobile şi materiale nepermise. Elevii eliminaţi provin de la: Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ (un candidat), Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ (un candidat), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (un candidat), Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ (doi candidaţi). În conformitate cu „Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat“, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale acestui examen. 

Subiectele, structurate pe trei cerinţe


La examenele de Matematică şi de Istorie a fost extrasă varianta numărul 1. Subiectele au fost structurate pe trei cerinţe principale, notate cu câte 30 de puncte. La Istorie, absolvenţilor de liceu li s-a cerut, printre altele, să elaboreze „un eseu despre rolul spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din secolele al XIV-lea - al XVIII-lea“. La această disciplină, toţi absolvenţii de la Uman şi Vocaţional au avut de rezolvat aceleaşi subiecte. În schimb, la Matematică, subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profilul studiilor liceale absolvite de candidaţi, astfel: subiecte pentru specializarea Matematică - Informatică, subiecte pentru Pedagogic, subiecte pentru specializarea Ştiinţele Naturii şi subiecte diferite pentru filiera Tehnologică.

Vineri, ultimul hop al Bacului


Vineri, 4 iulie, absolvenţii de liceu vor susţine ultima probă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și a specializării, Biologie şi Anatomie, Chimie, Informatică, Logică, Argumentare şi comunicare, Fizică, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Economie şi Geografie. Rezultatele iniţiale se vor afişa luni, 7 iulie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeași zi, între orele 12.00 şi 16.00. Contestațiile se vor soluţiona în intervalul 8 - 10 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 11 iulie. Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii