Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AIESEC Constanta invita studentii la discutii interculturale

ro

12 May, 2010 03:25 1739 Marime text
aisec.jpgCu ocazia aderării României la Alianţa Civilizaţiilor, joi, începând cu orele 16:00, va avea loc în Campusul Universitar Ovidius, Amfiteatrul 3, evenimentul „Discuţii Interculturale". Această activitate are drept scop informarea asupra importanţei comunicărilor interculturale în societatea românească. La eveniment vor lua cuvântul fostul ministru al Culturii şi Cultelor, Răzvan Theodorescu, ce ocupă funcţia de ambasador al Alianţei Civilizaţiilor în România, şi un reprezentant de la Organizaţia Naţiunilor Unite.

Evenimente similare cu cel din Constanţa vor avea loc şi în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj, urmând ca pe data de 18 mai să aibă loc la Palatul Parlamentului un eveniment de promovare a aderării României la Alianţa Civilizaţiilor, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului, cu sprijinul UNDP România, sub patronajul Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

„Alianţa Civilizaţiilor" este sprijinită de „Grupul de Prieteni". Acest grup reprezintă o comunitate de peste 80 de state şi organizaţii internaţionale şi regionale. Membrii „Grupului de Prieteni" sunt principalii parteneri pentru activităţile „Alianţei Civilizaţiilor", fiind situaţi într-o poziţie cheie pentru identificarea de potenţiali parteneri şi proiecte, însă implicarea lor nu se opreşte aici, ei acordând şi asistenţă pentru punerea în practică a proiectelor şi politicilor destinate îmbunătăţirii relaţiilor interculturale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii