Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

70 de note de zece la simularea examenului de Bacalaureat la Constanţa

ro

19 Mar, 2016 00:00 3233 Marime text
Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Constanţa au susţinut, săptămâna trecută, simularea examenelor de Bacalaureat, probele desfăşurându-se în 60 de unităţi de învăţământ (16 în mediul rural şi 44 în urban). Pe data de 18 martie, au fost afişate rezultatele obţinute de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a la simularea examenului naţional de Bacalaureat. 11 elevi din clasa a XI-a şi 59 de elevi din clasa a XII-a au obţinut note de 10.
 
Clasa a XI-a: La proba de Limba şi literatura română, doi elevi au reuşit să obţină nota 10. Aceştia provin de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia şi Liceul Internaţional de Informatică Constanţa. La Matematică, au fost obţinute patru note de 10. Elevii notaţi cu nota maximă provin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (doi elevi), Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa şi Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă. La proba de Istorie au fost obţinute cinci note de 10, de către elevi ce provin de la Liceul Teoretic „Traian” (doi elevi), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Constanţa, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”. Rata de promovare la clasa a XI-a este de 20,94%.
 
Clasa a XII-a: La proba de Limba şi literatura română, un elev de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia a fost notat cu nota 10. La Matematică, cinci elevi au reuşit să obţină nota maximă. Aceştia provin de la Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Economic Mangalia şi Liceul Teoretic „Ovidius” (doi elevi). La Istorie, cu nota 10 au fost notaţi 21 de elevi, care provin de la: Liceul Teoretic „Traian“ (trei elevi), Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” (doi elevi), Liceul Teoretic „George Călinescu” (trei elevi), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (doi elevi), Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia (doi elevi), Colegiul Naţional „Regina Maria” (şase elevi), Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” (un elev) şi Liceul Teoretic Negru Vodă (doi elevi). La proba E (Geografie, Anatomie şi fiziologie, Biologie vegetală, Fizică, Chimie, Socio-umane), zece elevi au obţinut nota 10 (şase la biologie, cinci la chimie, doi la fizică, trei la informatică, unu la psihologie şi 15 la logică). Cu toate acestea, rata de promovare este de 34,90%.
 
Rezultatele obţinute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral şi al comisiilor metodice, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de Bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe EDU.RO, încă din luna noiembrie 2015. Subiectele la simularea examenului de Bacalaureat 2016 au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii