Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 de copii de la Corbu, primii beneficiari ai noului centru after school

ro

10 May, 2016 00:00 2829 Marime text


Prichindeii din Corbu de Sus au, de ieri, un nou centru after school. 30 de copii, elevi de clasele I - IV, sunt beneficiarii unui program implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Corbu, în parteneriat cu sponsorul OMV Petrom.
 
Începând cu această săptămână, cei mici vor veni, după ore, la sediul Căminului Cultural, acolo unde a funcţionat un centru de tip after school şi în trecut, înfiinţat de World Vision România (care s-a retras de doi ani), pentru a fi ajutaţi la teme, a beneficia, la prânz, de o masă caldă şi a lua parte apoi la tot felul de activităţi educative şi recreative. Elevii din clasele I - IV au fost aleşi din rândul familiilor defavorizate. Pentru mâncare s-a încheiat deja un contract cu o firmă de catering din Năvodari, care se va ocupa de acest aspect. Cheltuiala aferentă va fi suportată din sponsorizări, în timp ce autorităţile publice locale se vor îngriji de transportul micuţilor.


 
Centrul va funcţiona cu un profesor angajat şi cu alţi trei-patru voluntari. Din luna iulie însă, când copiii vor fi oricum în vacanţa mare, afterschool-ul va funcţiona în sediul Centrului pentru Tineret, întrucât actuala clădire va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii