Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

29 iunie, primul examen al Bacalaureatului 2015 Care sunt centrele desemnate de ISJ Constanţa pentru probele scrise

ro

20 Jun, 2015 00:00 3071 Marime text

Pe data de 29 iunie, va avea loc prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015. La fel ca în anii precedenţi, elevii nu vor avea voie în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Internet. Pentru sesiunea iunie - iulie a examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului Constanţa s-au înscris 6.492 de candidaţi, dintre care 5.210 absolvenţi din promoţia curentă şi 1.282 din seriile anterioare. Pentru susţinerea probelor scrise, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a desemnat 20 de centre de examen - 13 în municipiul Constanţa şi şapte în judeţ.

La centrul de examen Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ vor susţine proba scrisă la Limba română 245 de elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ şi 184 de elevi de la Liceul Teoretic „George Călinescu“.
 
La centrul de examen Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa vor susţine examenul 110 elevi de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, 39 de elevi de la Liceul Tehnologic I.N.Roman, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna, Seminarul Teologic Ortodox Sfîntul Cuvios Dionisie Exiguul, 124 de elevi de la Liceul Teoretin George Emil Palade
 


La centrul de examen Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa vor susţine examenul 271 de elevi de la Colegiul Comercial „Carol I“, 51 de elevi de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“ şi 40 de elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“ din Techirghiol.
 
La centrul de examen Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa vor susţine examenul 180 de elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, 118 elevi de la Liceul Internaţional de Informatică şi 42 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“ din Constanţa.
 
La centrul de examen Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa se vor prezenta 118 elevi de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“, 90 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“, 107 elevi de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie şi 50 de elevi de la Liceul Tehnologic Topraisar.
 
La centrul de examen Liceul Teoretic „Ovidius“ vor susţine examenul 218 elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“ şi 220 de elevi de la Liceul Teoretic „Traian“.
 
La centrul de examen Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ vor susţine examenul 253 de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, 137 de elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ şi 9 elevi de la Liceul Teoretic Educational Center Constanţa.
 
La centrul de examen Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ se vor prezenta 115 elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, 114 elevi de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“, 170 de eelvi de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru.
 
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanţa vor susţine prima probă scrisă a Bacului 160 de elevi de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, 114 de elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu şi 7 de elevi de la Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ din Lumina.
 
La centrul de examen Colegiul Tehnic „Tomis“ din Constanţa sunt aşteptaţi 119 de elevi de la Colegiul Tehnic „Tomis“ din Constanţa, 115 elevi de la Colegiul Agricol Poarta Albă, 6 de elevi de la Liceul Tehnologic „I.C. Bratianu“ din Nicolae Bălcescu, 98 de la Liceul Teoretin Mijail Kogălniceanu, 12 de la Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret.
 
La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa sunt aşteptaţi 126 de elevi de la Liceul Teoretic „Decebal“, 85 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanţa şi 71 de elevi de la Liceul Teoretic Murfatlar.
 
La centrul de examen de la Colegiul Tehnic Energetic Constanţa vor susţine proba scrisă 126 de elevi de la Colegiul Tehnic Energetic Constanţa, 23 de elevi de la Liceul „Omnia“ din Constanţa, 49 de elevi de la Liceul „Gaudeamus“ din Constanţa şi 44 de elevi de la Liceul „Concord“ din Constanţa, 17 de la Liceul Concord, 44 de elevi de la Colegiul Tehnic Pontica.
 
La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia sunt aşteptaţi 213 elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, 39 de elevi de la Colegiul „Dobrogea“ din Castelu şi 14 elevi de la Liceul Tehnologic Crucea.
 
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia vor susţine examenul 50 de elevi de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ din Medgidia, 139 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia şi 64 de elevi de la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk“ din Medgidia.
 
La centrul de examen de la Liceul Teoretic Cobadin sunt aşteptaţi 118 de elevi de la Liceul Teoretic Cobadin, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic „Jean Dinu“ din Adamclisi, 10 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu“ din Deleni, 8 elevi de la Liceul Tehnologic Independenţa, 82 elevi de la Liceul Teoretic Băneasa, 7elevi de la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ din Dobromir şi 56 de elevi de la Liceul „Regele Carol I“ din Ostrov.
 
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Lăzar Edeleanu“ din Năvodari sunt aşteptaţi 265 de elevi de la Liceul Tehnologic „Lăzar Edeleanu“ din Năvodari, 44 de elevi de la Liceul Tehnologic Cogealac şi 13elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Mihai Viteazu.
 
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă vor susţine proba scrisă la Limba română 91 de elevi de la Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ din Cernavodă, 203 de elevi de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă, 111 elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova, 45 de elevi de la Liceul Tehnologic „Carsium“ din Hârsova şi 16 elevi de la Liceul Tehnologic Ciobanu.
 
La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia sunt aşteptaţi 163 de elevi de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia şi 109 elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia.
 
La centrul de examen de la Colegiul Economic Mangalia se vor prezenta 243 elevi de la Colegiul Economic Mangalia şi 70 de elevi de la Liceul Teoretic Negru Vodă.

Când au loc următoarele probe Proba scrisă la limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 30 iunie. Va urma, pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 6 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 7 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 începe la 13 iulie şi se va încheia pe 3 septembrie. Înscrierile se desfăşoară între 13 şi 17 iulie.

Centrele de examinare, păzite de poliţişti

Pe durata desfăşurării examenelor naţionale de Bacalaureat, 88 de poliţişti constănţeni vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 60 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 11 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri. Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi a lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii