Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Numele meu nu este legat de colaborările cu vedete, prefer să mă recomande munca mea“

ro

11 Oct, 2014 00:00 3978 Marime text
A urmat cursurile Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, apoi pe cele ale SNSPA - Comunicare și Relații Publice din București, cultivându-şi în paralel pasiunea care i-a devenit mai mult decât o meserie. Ioana Oprea vorbește, pentru cititorii noștri, cu sinceritate și modestie, despre subiect de interes pentru sexul frumos.

 Cum și la ce vârstă ai început să cochetezi cu domeniul beauty?

 Nu a fost nimic plănuit, o conjunctură fericită de situații m-a făcut să întâlnesc oamenii potriviți care mi-au deschis „apetitul“ în acest sens. Aveam doar 16 ani, dar am înțeles din primul moment că este ceva ce voi face pentru totdeauna. Mi-au plăcut creativitatea și libertatea pe care ți le oferă acest domeniu. Să pui mâna pe o pensulă si să transformi imaginea unei femei, să-i scoți în evidență cele mai frumoase trăsături si să o faci să se privească în oglindă cu alți ochi este cel mai plăcut sentiment.

 În ce rubrici și publicații ai avut ocazia să te evidențiezi prin munca ta?


 Pentru un make-up artist, este un semn de recunoaștere să ajungă să fie publicat. Am avut șansa să realizez machiajul pentru două coperți ale unei reviste de specialitate din industria cosmetică din România, am semnat rubrica de tendințe și două dintre editorialele revistei Make-up Magazine. De asemenea, machiajele mele au apărut în diverse videoclipuri și campanii naționale și internaționale.

 Ce vedete au apelat la serviciile tale?

 Am avut ocazia să interacționez si să lucrez cu plăcere cu diverse persoane publice din România. Este, cu siguranță, un semn de reușită personală atunci când oameni cu notorietate și o multitudine de opțiuni aleg să lucreze cu tine, dar am înțeles devreme în această meserie că fiecare își clădește propriul brand. Numele meu nu este legat de colaborările cu vedete, prefer să mă recomande munca mea și îmi place să îmi tratez toți clienții cu aceeași calitate a serviciilor.

 Cum s-a finalizat participarea ta la Make-up Fest?

 Orice competiție, la orice nivel al carierei, este sănătoasă. Simplul fapt de a-ți pune creativitatea la muncă și în același timp de a interacționa cu colegii de breaslă te motivează și te ajută să evoluezi. În cadrul Make-up Fest, la concursul The New Talent, caregoria seniori, am obținut locul 3.

 Ce le-ai transmis studenților care veniseră să învețe din experiența ta pe parcursul anului în care ai fost trainer pentru Centrul de Instruire Beauty Publishing?

 Este un domeniu care iți oferă foarte multe oportunități. Am încercat să le insuflu studenților mei dorința de a-și folosi propria creativitate alături de bazele tehnice vitale acestei meserii. Atâta timp cât înțelegi regulile și le stăpânești cât mai aproape de perfecțiune, ai libertatea să te joci și să te bucuri de tot ce iți poate oferi această carieră.

 Iţi urez anticipat succes, dar, te rog, spune-le cititorilor noştri ce planuri de viitor ai și unde te vezi peste un deceniu.

 Sunt foarte mandră de mine pentru faptul că, recent, am reușit să-mi deschid propriul studio, în cadrul unui proiect mai amplu de care sunt sigură că veți auzi cât de curând. Peste zece ani, mi-aș dori tare mult să fac ceea ce fac și acum cu același entuziasm, alături de o echipă de oameni care funcționează la aceleași standarde înalte ca și ale mele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii