Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj pentru constănțeni „Să fie sănătoși și să fie uniți! Să nu se lase furați sau prostiți de politic!“ (galerie foto)

ro

20 Nov, 2014 00:00 2848 Marime text


Alex Bogdan, născut în Târgu Ocna, fost atlet de performanță, a devenit una dintre cele mai în vogă figuri ale umorului românesc. Actoria, regizoratul și sitcom-ul „Mondenii“ l-au adus în topul comedianților urmăriți la televizor sau pe rețelele de socializare.

Reacționează românii diferit la umorul tău în funcție de zona țării din care fac parte?

Cred că nu. Putem vorbi de gusturi, dar cred că umorul este un limbaj comun pentru toți oamenii, indiferent din ce zonă sau ţară provin. Putem vorbi mai degrabă de o percepere a umorului în funcție de nivelul de inteligență. Eu nu mă adresez maneliștilor și vreau să cred că fac un umor de calitate și cu o oarecare doză de subtilitate.

Care este orașul tău de suflet?

Orașul meu natal, Târgu Ocna, unde mă retrag de fiecare dată când viteza capitalei mă năucește.

Ce studii ai urmat până în prezent?

Școală, liceu, trei ani de Actorie, trei ani de Regie teatru și doi ani de master în Actorie.

Cum ai pătruns în echipa „Mondenii“?

În 2009, am dat casting după ce a plecat Mihai Bendeac. Am fost de neprivit. Am cerșit o a doua șansă, m-am închis în casă o săptămână și, când m-am dus a doua oară, a fost ce trebuie. Pentru că am muncit. Fără muncă, talentul e fix zero.

Care sunt personajele pe care îți face plăcere să le imiți?

Personajele care au ceva de spus. Personajele mustoase și cu vână, Vadim de exemplu. Mihăiță din Berceni îmi place pentru că eu cred că i-am dat o candoare și o bunătate. Ceva ce adevăratul Mihăiță nu cred că are. Sper să mă înșel. Dintre actori, Radu Beligan, pentru poezia și eleganța discursului.

Cum priveşti forța presei româneşti, raportată la puterea celei din străinătate?

Nu ne comparăm. Nici nu trebuie. Americanii sunt cu 100 de ani în fața noastră. Fac niște show-uri bestiale și au un umor nebun, smart și relaxat. La noi e prea multă cocălăreală în showbiz, deși sunt oameni care pot face lucruri de calitate. Se preferă ușorul, pentru că e accesibil și aduce profit. Nimeni nu are răbdare să piardă, nimeni nu are vedere de cursă lungă, pentru că această bubă păcătoasă se va sparge cât de curând.

Ce le transmiți constănțenilor?

Să fie sănătoși si să fie uniți. Să nu se lase furați sau prostiți de politic. Să rămână frumoși și relaxați, așa cum e marea. Și, dacă e să fie agitați, să-și îndrepte valurile la unison.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii