Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbalistul Alexandru Şimicu - „Îmi pare rău că o echipă titrată precum HCM-ul a ajuns în situaţia de faţă“ (galerie foto)

ro

12 May, 2015 00:00 3792 Marime text
Acest interviu îl are ca protagonist pe sportivul care a fost desemnat, în 2013, „Cel mai bun handbalist din România“. În cei trei ani petrecuţi în tricoul echipei HCM Constanţa, Alexandru Şimicu şi-a câştigat locul în inimile suporterilor. A adunat 34 de selecţii în tricoul naţionalei României, pentru care a înscris 52 de goluri. Trofeele pe care le-a câştigat, Cupa României, Supercupa României şi Liga Naţională, l-au adus în atenţia marilor cluburi din Europa. Astăzi, el evoluează pentru HSV Handball în Bundesliga, dar afirmă că se gândeşte cu nostalgie la tot ce ţine de România. În rândurile următoare, ne va vorbi despre oraşul natal, despre primii paşi în handbal şi despre viaţa de sportiv profesionist.

 Când şi sub îndrumarea cărui antrenor ai început handbalul? 

Mama m-a îndrumat către acest sport, unde am avut norocul să dau peste o antrenoare foarte bună, doamna Dana Ionescu.

Ce alte sporturi au succes la public şi la amatori în oraşul tău natal, Timişoara? 

Din păcate, într-un oraş atât de mare precum Timişoara, nu se pune accent suficient pe sport, atât cât ar trebui. În afară de handbal, lumea mai frecventează sportul rege, fotbalul, şi, de asemenea, rugby-ul, care înregistrează rezultate bune.

Cum descrii perioada petrecută în sânul echipei HCM Constanţa? 

Au fost trei ani minunaţi pentru mine, în care m-am dezvoltat foarte mult ca jucător şi ca persoană. Am avut parte de un antrenor şi de nişte colegi care au jucat un rol important în evoluţia mea. Mai mult decât atât, am reuşit să câştig tot ce mi-am propus în campionatul României şi pentru asta le sunt recunoscător.

Ce părere ai despre actuala situaţie a handbalului constănţean? 

Îmi pare rău că o echipă titrată precum HCM-ul a ajuns în situaţia de faţă. Jucătorii săi rămân neplătiţi, iar clubul nu deţine resursele necesare pentru a-şi asigura o situaţie stabilă şi lucrurile sunt lăsate la voia întâmplării. Trist!

Care sunt principalele reuşite la care ai pus umărul de când eşti la HSV Handball? 

Consider că am pus umărul alături de colegii mei la victoriile realizate în Bundesliga, precum şi la cele din EHF, culminând cu accederea echipei în Final Four, care se va desfăşura la Berlin.

Care sunt plăcerile vieţii în Hamburg şi totuşi ce îţi lipseşte de acasă? 

Campionatul german este foarte aglomerat, cu două meciuri în fiecare săptămână, timpul liber fiind foarte scurt. Lucrurile care îmi lipsesc sunt limba, vremea din România, şi, bineînţeles, prietenii şi familia mea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii