Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgiana Rusu, din Constanţa, remarcată la Festivalul Mamaia Ce este muzica pentru tine? „Hrană pentru suflet!“

ro

01 Oct, 2014 00:00 5959 Marime text
Absolventă a Liceului Teoretic „Traian“, Georgiana Rusu s-a acomodat cu scenele locale şi naţionale în pauzele cursurilor Universităţii Maritime din Constanţa. Câştigătoare a Premiului Redacţiei Muzicale Radio România de la Festivalul de Muzică Uşoară din Mamaia 2010, ea „mângâie“ auzul amatorilor de muzică indiferent de vârstă şi preferinţe.

Cum şi când ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Totul a început ca o joacă de copii, când aveam 12 ani şi mama mea, dornică să fac şi altceva, a început să mă trimită la tot felul de activităţi extraşcolare, pentru a vedea spre ce înclinaţie am. Şi acum îmi amintesc când am ajuns prima oară în sala de canto a Clubului Elevilor din Constanţa şi, timidă, lângă profesorul Adrian Doxan, a trebuit să reproduc vocal câteva note cântate de acesta la pian. Surprinzător, lucrurile au luat amploare şi aşa am început să aprofundez tehnica vocală alături de alţi profesori precum Traian Broască, Theo Rădulescu şi Viorel Gavrilă.

Ce rezultate ai obţinut la festivalurile şi concursurile la care ai participat?

Cel mai important premiu este cel de la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2010 - Premiul Redacţiei Muzicale Radio România. Este minunat să ai ocazia să cânţi cu o orchestră în spate, într-un teatru de vară plin de spectatori iubitori de muzică. Deşi emoţia e mare, este exact ceea ce ai nevoie pentru a transmite mesajul piesei. Pe lângă acesta, am luat multe premii la festivaluri renumite din ţară, de la menţiuni la premiul I, şi de fiecare dată m-am bucurat, deoarece mi-a fost recunoscută munca depusă în atâţia ani, pentru că talentul nu este totul, ai nevoie de studiu şi de încredere că poţi reuşi.

Care sunt dificultăţile pe care le întâmpină un tânăr artist în timpul ascensiunii sale în industria muzicală?

Industria muzicală nu se limitează la festivaluri, deşi poate toţi încep aşa, însă eu cred că ai nevoie şi de noroc ca să-ţi poţi valorifica talentul şi sub formă financiară. Este greu să reuşeşti dacă nu ai un sprijin, un start, trebuie să investeşti mulţi bani în piese şi în promovare, plus că nu ai siguranţa că vei lansa un hit.

Ce genuri de muzică preferi şi care sunt soliştii tăi de suflet ?

Ascult muzică de tot felul, depinde de starea de spirit... Îmi place muzica românească veche, dar ascult şi foarte mulţi solişti internaţionali. Îmi plac artiştii compleţi care pot cânta multe genuri muzicale, iar cele mai bune exemple în acest sens ar fi Andra şi Paula Seling.

Ce înseamnă muzica pentru tine?

Hrană pentru suflet! Şi acum ţin minte că, atunci când eram mică şi făceam o năzbâtie, pedeapsa absolută era „nu mai mergi la canto!“. Bineînţeles, era o glumă...

Unde şi când te pot asculta cititorii cărora le-ai captat atenţia?

Momentan, cânt alături de formaţia Orizont din Constanţa, o trupă care asigură muzica şi dansul pentru orice tip de eveniment.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 04 Oct, 2014 10:07 ADMINISTRATOR ZIUA DE CT: am dor sa ne spuneti exact despre ce este vorba în comentariul dv. În acest sens am dori sa ne faceti o relatare a evenimentului tragic la care vă referiţi pe adresa de e-mail a redactiei noastre sau sa luati legatura cu unul din reporterii nostri, respectiv dna Nicoleta Baciu sau Ionut Zagoneanu. Multumim