Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dani Grigore, instructor personal și nutriționist „Bucură-te de faptul că te poţi mişca!“ (galerie foto)

ro

09 Sep, 2014 00:00 13314 Marime text
Fiecare realizare a lui Dani Grigore s-a produs după o coincidenţă mai mult sau mai puţin fastă, dar a depăşit toate etapele cu răbdare şi cu zâmbetul pe buze. Îl felicităm pentru activitatea prin care vindecă oamenii de sedentarism şi vă încurajăm şi pe dumneavoastră, cititorii noştri, să vă lăsaţi convinşi să îi urmaţi exemplul.
 
La baza debutului tău ca practicant şi instructor în sălile de forţă, fitness şi aerobic stă un eveniment mai puţin fericit. Ne poţi istorisi pe scurt sursa acestei pasiuni?
 
Într-adevăr, pasiunea aceasta a pornit de la vârsta de 20 de ani, în urma unui accident de motocicletă, mai precis, ca o formă de recuperare. Îmi doream să încep acest sport de la vârsta de 22 de ani, dar cum nimic nu este întâmplător în viaţă... am început mai devreme.
Prima zi în sala de sport a fost ca o ploaie în deşert, m-am simţit foarte bine şi m-am decis să nu renunţ niciodată la această activitate. Am renunţat, în schimb, la o facultate în Marea Britanie (unde beneficiam şi de bursă), după doi ani de studii, pentru a mă întoarce în România, din dorinţa să devin antrenor personal. Acum activez într-un club din Constanța ca fitness manager, antrenor personal, tehnician nutriţionist, studio trainer, instructor cycling şi, nu în ultimul rând, deţin exclusivitatea în Constanţa a programului LIMITLESS (program de remodelare corporală) conceput de Valentin Vasile, antrenorul pe care îl urmăream pe când studiam în Marea Britanie. Tot el este şi autorul cărţilor „Stil de viaţă, nu dietă“.
Îmi iubesc meseria şi fiecare zi este o bucurie deoarece fac ceea ce îmi place. Nu voi renunţa la această slujbă, din contră, mă voi dezvolta pe viitor.

După ce ai devenit un profesionist în activitatea ta sportivă, ai participat la un concurs naţional organizat de o revistă de prestigiu în domeniu. Cum a decurs şi în ce a constat această participare?
 
Când am plecat din Marea Britanie, le-am spus prietenilor că nu îi voi dezamăgi şi că voi apărea pe coperta unei reviste în domeniul MH. M-am calificat în finală în anul curent, însă cel mai bun a câştigat. Pentru mine a fost o realizare să apar pe paginile revistei, un răspuns adus sacrificiului din ultimii ani. Chiar anul acesta voi participa din nou şi sper să câştig apariţia pe copertă.

Unul dintre recordurile de pe plan local pe care le deţii este că ai izbutit să faci 764 de flotări în 50 de minute. Ce alte exerciţii obişnuieşti să le duci la extrem?
 
Sunt la început de recorduri personale. De ce? Pentru că orice record exprimă prin sine depăşirea limitelor şi totodată o mare atenţie în a le depăşi în mod sănătos. Pe lângă cele 764 de flotări în 50 de minute, la capitolul recorduri personale mai amintesc că am mers în mâini zece metri, am alergat 31 de km în 3 ore şi 20 de minute fără pauză (de şase ori staţiunea Mamaia), împins deasupra capului cu haltera olimpică - 70 de kg (presă militară), împins din înclinat cu halteră olimpică - 140 de kg. Apoi mai amintesc și o serie de exerciţii dificile pe care le pot executa - human flag, stat în mâini, mers în mâini, muscle ups. Exerciţiile cu grad ridicat de dificultate se execută sub atenţia unui partener şi doar când stăpâneşti cunoştinţele şi condiţia fizică necesare.

Unde şi cum te-ai specializat pentru a deveni instructor personal şi nutriţionist?
 
Am absolvit Facultatea de Marină „Mircea cel Bătrân“, dar am optat să stau pe uscat şi să fac ce îmi place. După cum spunea cineva, sunt păsări care pot trăi în colivie şi sunt păsări care pot trăi doar în libertate.
A doua facultate, la care am studiat doar doi ani, este Canterbury Christ Church University din Marea Britanie, la care am renunţat, pentru a mă întoarce în România.
M-am dedicat unei vieți sportive încă de mic. Am jucat fotbal la o vârstă fragedă și practic acest sport de mai bine de şase ani.
În decursul timpului, am obținut certificări de Personal Trainer EFA (European Fitness Association), Fitness Instructor Certificat Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, Fitness Scandinavia, Tehnician Nutriţionist Certificat Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, ABC Ftiness, Schwinn Instructor Cycling,Certificare Bronze Level,Move-on Fitness Education, Workshop Nutriţie, Prozone Fitness Academy.

Întrucât eşti propovăduitorul fenomenului Limitless în Constanţa, poţi să ne faci o scurtă descriere a acestui concept?

Limitless - Total Body Makeover este programul pe care îmi doream de mult să îl cunosc. Limitless este un program de remodelare corporală care se derulează pe durata a patru săptămâni, cuprinde antrenamente de grup şi un plan alimentar personalizat (nu vei sta înfometat!), evaluare la început şi după acest program, solicitarea unui plan de antrenament, sesiune de întrebări şi răspunsuri. Mai exact, este un hibrid ce aduce la un loc antrenamentele, nutriţia şi starea de bine.

Limitless promovează rezultate, nu promisiuni. De ce spunem asta? Pentru că toţi participanţii Limitless au rezultate, dovada stă pe www.limitless.com.ro! Pe lângă faptul că beneficiezi de un program premium, ai ocazia să intri în comunitatea Limitless, unde ai de învăţat, iar informaţia este gratis.

Cu toţii cunoaştem beneficiile evidente ale vizitelor regulate în sălile de forţă, dar părerea ta avizată poate fi impulsul care să mobilizeze şi alţi cititori. Te rog să le adresezi o invitaţie prezentând totodată şi avantajele acestui stil de viaţă.
Dacă ajungi să faci mişcare şi să ai o alimentaţie sănătoasă de bună voie, eşti pe drumul cel bun. Dacă ajungi să faci mişcare şi să urmezi un plan alimentar pentru că aşa ţi-a IMPUS doctorul, atunci nu mai eşti pe drumul cel bun, ci sănătatea ta trebuie îmbunătăţită. Ne ghidăm după valori false, copiii nu fac sport în şcoala generală/liceu, ci se joacă pe gadget-uri, aşa că nu trebuie să ne mirăm de ce de la an la an creşte obezitatea în România.

Sportul ne poate schimba viaţa, ne poate îmbunătăţi sănătatea şi în acest fel putem petrece mai mulţi ani lângă cei dragi. Vă recomand să renunţaţi la cafele/sucuri în oraş unde pierdeţi cel puţin o oră şi vă rog să luaţi atitudine în privinţa sănătăţii dumneavoastră. Nu vă aşteptaţi însă la rezultate rapide şi nu săriţi peste etape! Vă sfătuiesc să vă documentați sau să apelați la o persoană în domeniu, pentru că altfel nu ştiţi drumul pe care îl veți urma. De ce ne tratăm corpul ca pe un mijloc de transport în comun şi nu ne tratăm corpul ca pe un templu? Bucură-te de faptul că te poţi mişca, pentru că sunt oameni paralizaţi în pat sau în scaune cu rotile, care, dacă s-ar vindeca printr-o minune, ar face ocolul pământului pe jos toată viaţa.

Noi, cei care avem această slujbă, te putem doar ajuta, restul depinde de voinţa ta!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii