Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atleta Savinela Violeta Ciulei - „Anul următor, vreau să îndeplinesc baremul pentru Europene şi Mondiale“ (galerie foto)

ro

31 Jul, 2015 00:00 2265 Marime text
Savinela Violeta Ciulei a început atletismul în Tulcea, la vârsta de zece ani. Încurajată şi îndrumată de părinţi şi de antrenori, a depăşit accidentările şi momentele dificile din primele competiţii, ajungând foarte rapid să urce pe toate poziţiile podiumului. Astăzi, este studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi se mândreşte cu titlul de campioană naţională la aruncarea cu suliţa.

Cum ai descrie aruncarea cu suliţa, pentru cei care nu cunosc această probă sportivă?

Aruncarea suliţei este o probă tehnică de tip azvârlire, în care braţul execută o mişcare rectilinie dinapoi - înainte peste umăr. Procedeul este compus din următoarele faze: priză (modul în care este ţinut obiectul), elanul (deplasarea aruncătorului dintr-un anumit loc spre direcţia de aruncare a obiectului), efortul final (când au loc mişcările specifice din faza finală a aruncării) şi retragerea de după aruncare.

Cât de mult a contat pentru tine că această ramură sportivă face parte din tradiţia familiei?

Am moştenit dragostea pentru sport de la tatăl meu, el fiind fost aruncător de suliţă. De aici a pornit şi dorinţa mea de a face această probă şi de a duce tradiţia mai departe. Sper şi cred că tatăl meu este mulţumit de rezultatele obţinute de mine până în prezent.

Care este starea bazei unde te pregăteşti?

Starea bazei în care mă antrenez este foarte bună, dar, cum majoritatea stadioanelor sunt protejate pentru fotbal, nu îmi permit să îmi desfăşor antrenamentele de aruncări în mediul potrivit şi astfel ajung să improvizez pe maidan.

Ce ţel ţi-ai stabilit pentru cariera ta, în viitorul apropiat?

Ca orice sportiv, îmi doresc să-mi depăşesc performanţele de până acum, acestea fiind rodul muncii noastre. Anul următor, voi face trecerea de la tineret la seniori şi vreau să îndeplinesc baremul pentru Europene şi Mondiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii