Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrian Mihei "Niciodata nu am cersit voturi!"

ro

30 Oct, 2008 00:00 2243 Marime text
1225312723.jpg

In cazul in care nu va reusi sa-si prelungeasca mandatul de deputat, liberalul este decis sa nu se retraga din politica

Aflat la primul mandat de parlamentar obtinut in ipostaza de candidat al Uniunii PSD-PUR, Andrian Mihei a renuntat la calitatea de membru PUR (n.r. actual PC) si s-a alaturat echipei PNL Constanta. Dupa patru ani de activitate in Camera Deputatilor, el vrea sa-si duca mai departe proiectele incepute si sa slujeasca, in continuare, constantenii din Colegiul Uninominal nr. 10.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care candidati?


Voi continua proiectele incepute in acest mandat. Totodata, lucrez la un altul referitor la port, care se doreste a cuprinde intreaga legislatie in domeniul activitatii portuare, pe navigatie. Am in vedere un proiect referitor la un control, mai amanuntit, al societatii civile asupra cheltuirii banului public, asupra administratiilor locale. De asemenea, vor exista ai alte initiative legislative, punctuale, in concordanta cu viitorul program de guvernare.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?


Asa cum am facut intotdeauna. Voi actiona in interesul comunitatii, deoarece cred ca este important ca noi sa reprezentam in Parlament comunitatea.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?


Daca ei considera ca ii reprezint, intr-adevar, cu cinste in Parlamentul Romaniei, ma vor vota. Ramane la latitudinea alegatorilor.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?


Zilnic ma deplasez in colegiu, pentru ca mi-am dorit sa candidez in acest colegiu. Aici locuiesc, am copilarit, m-am format ca adult, iar maturitatea vietii mele s-a desavarsit in acelasi areal. E vorba de zona ce cuprinde incinta Port Constanta, Centru I, Centru II, Peninsula, Tomis I, putin din Brotacei, Badea Cartan, Casa de Cultura. Este precum o coloana vertebrala a municipiului Constanta.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastra?


Niciodata nu am cersit voturi si asa este matur. Daca oamenii considera ca pot sa-i reprezint, am facut ceva pentru ei si pot continua, este bine. Altfel, eu nu cersesc voturi.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce functia de parlamentar?


Nu mi-a adus niciodata privilegii personale si nici nu cred ca cine se duce in Parlament ar trebui sa ajunga acolo pentru asa ceva. De asemenea, daca ne uitam in lege, toate portitele au fost inchise. Vorbesc de legea intereselor, declaratia de avere; este ANI, care lucreaza si doreste sa-si imbunatateasca legea pentru a lucra si mai bine. De aceea, cred ca orice alt privilegiu n-ar face altceva decat sa intre in contradictie cu Codul Penal, pentru ca vorbim de aspecte pedepsite de acest cod, cum ar fi traficul de influenta.

Daca nu castigati acum, veti mai incerca?


N-am sa ma retrag din politica. Nu este un capat de tara daca oamenii nu te aleg. Cred ca trebuie sa fii consecvent in a-ti sustine punctele de vedere si, intr-adevar, daca doresti, poti face ceva pentru comunitate. Am sa ma implic, asa cum am facut-o si inainte de a intra in politica, in societatea civila.

Cu ce bani va finantati campania electorala?


O parte din bani sunt personali si alta va fi de la sustinatori, intrucat, in momentul in care cineva te ajuta material, inseamna ca te va sustine si prin vot si se aliniaza conceptelor tale politice, modului tau de gandire, si vad anumite lucruri.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?


Nu cred ca este problema mea. Nu am fost si nu voi fi niciodata implicat intr-un asemenea scandal.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii