Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Gheorghita - consilierul kamikaze din CJC

ro

22 Feb, 2010 02:49 8810 Marime text
cap_4.jpg„Sunt convins că PD-L îşi va impune un candidat puternic care va fi în stare să câştige, în 2012, şefia Consiliului Judeţean"

Democrat-liberalul Adrian Gheorghiţă, liderul de grup al consilierilor judeţeni PD-L, ne-a vorbit despre opoziţia pe care PD-L Constanţa o face în Consiliul Judeţean, despre răfuielile verbale cu un preşedinte vocal cum este Nicuşor Constantinescu, dar şi despre potenţialul adversar al acestuia la alegerile din 2012.

Cum este să fii în opoziţie în Consiliul Judeţean Constanţa?

E cam greu să fii în opoziţie... În mod normal, să faci opoziţie într-un Consiliu Judeţean cred că ar fi un lucru interesant şi chiar lăudabil la un moment dat, însă, în Consiliul Judeţean Constanţa chiar e dificil. Şi este dificil prin prisma faptului că preşedintele, Nicuşor Constantinescu, are o poziţie intransigentă, o poziţie care nu dă curs nici unui dialog, nici unei colaborări. În momentul în care vrei să ai o poziţie sau o părere în privinţa unui proiect de hotărâre, imediat devii duşmanul lui şi orice fel de dialog se deschide şi se termină într-un scandal.

Nu vi se pare un dialog de uzură, nu obosiţi la un moment dat ţinându-i piept lui Nicuşor Constantinescu?

Ba da. Sincer, chiar am obosit să fac pe kamikaze în Consiliul Judeţean.

Nu vă simţiţi intimidat de tonul pe care-l foloseşte deseori şeful Consiliului Judeţean?

Nu, şi probabil că este şi datorită profesiei mele (n.r. Adrian Gheorghiţă este avocat). Nu mă simt intimidat pentru că ştiu că trebuie să susţin şi punctul nostru de vedere, al consilierilor PD-L, şi în plus, am în jurul meu oameni care mă încurajează în permanenţă.

Se pare că dvs. sunteţi singurul care face opoziţie. Cine mai face opoziţie reală în Consiliul Judeţean, în afară de dvs.?

Opoziţie reală, fac ceilalţi consilieri judeţeni de la PD-L, care îmi sunt alături, votează întotdeauna aşa cum ne-am înţeles înainte de şedinţă. Aici fac o paranteză şi vreau să spun că, spre deosebire de colegii de la PNL sau de la PSD, noi ne întâlnim de fiecare dată înaintea fiecărei şedinţe de consiliu, dezbatem fiecare proiect în parte şi, în urma consultărilor, stabilim care va fi poziţia noastră la vot. Întotdeauna această poziţie la vot a fost respectată şi de toţi colegii mei - consilierii judeţeni PD-L. Eu sunt singurul care iau cuvântul pentru că sunt liderul grupului. Aşa ne-am înţeles şi aşa e şi normal, să vorbească unul singur.

Aţi spus că toţi consilierii PD-L votează la fel. La şedinţa trecută, unul sau doi dintre colegii dvs. au votat diferit. Cum s-a întâmplat?

A fost un singur proiect de hotărâre, unde s-a votat diferit. E vorba despre proiectul de hotărâre prin care s-a validat mandatul consilierului judeţean nou desemnat al PSD, domnul Buriac. Colegii mei mai vechi, din PD, domnii Manafu şi Culeţu, care-l cunosc pe acest domn Buriac şi care îi cunosc istoria şi CV-ul dumnealui - pentru că din câte am înţeles, a făcut parte din PD - au votat împotriva validării, pe motiv că sunt nişte chestiuni personale şi ar avea să-i reproşeze lucruri grave. Eu şi ceilalţi colegi ai mei am avut o altă opţiune, am votat „pentru", deoarece este o chestiune de principiu. Noi am susţinut sus şi tare că nu este normal să nu fie validat colegul nostru, consilierul judeţean Gheorghiţă Corbu. Oricum, în momentul în care s-a hotărât validarea unui nou consilier judeţean nici nu am ştiut despre cine este vorba, pentru că validarea domnului Buriac s-a aflat pe ordinea suplimentară şi din acest motiv nu ne-am putut consulta. A fost o chestiune de moment.

Cum aţi vedea o şedinţă, la modul ideal, în Consiliul Judeţean, chiar şi cu un preşedinte având temperamentul lui Nicuşor Constantinescu?

E vorba de atitudine aici şi nu de temperament. Eu consider că ar fi normal ca înainte de şedinţele Consiliului Judeţean, acele comisii de specialitate să funcţioneze, proiectele să se dezbată în mare parte acolo, în comisii, să existe păreri, opinii, care să fie împărtăşite şi nu să ne fie puse pe tavă fără niciun fel de discuţie şi fără posibilitatea de a aduce amendamente proiectelor de hotărâre. Orice proiect de hotărâre pe care l-am susţinut, chiar dacă era benefic comunităţilor locale, sau judeţului Constanţa, nu a fost acceptat pe motiv că vine din partea noastră.

Credeţi că situaţia s-ar putea schimba în 2012, la următoarele alegeri?

Eu sunt convins că PD-L îşi va impune un candidat puternic care va fi în stare să câştige alegerile în 2012.

adrian_gheorghita-pd-l_9150.jpgAveţi vreo idee, vă gândiţi la cineva anume?

Eu sper ca Florin Mitroi, care şi-a anunţat deja candidatura pentru şefia partidului să-şi asume şi această candidatură şi cu siguranţă că o va face dacă va câştiga şefia partidului. Consider că preşedintele organizaţiei judeţene trebuie să-şi asume una din cele două candidaturi importante ale judeţului: Primăria Constanţa şi şefia Consiliului Judeţean. Eu consider că va alege să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean.

În contextul noii structuri de conducere a PSD, cum credeţi că va evolua politica?

Din câte cunosc eu, un dialog între PD-L şi PSD era practic imposibil de dus la final atâta timp cât preşedintele partidului, Mircea Geoană, era sub sfera de influenţă a lui Hrebenciuc. Eu mă bucur sincer pentru ei, întrucât câştigarea preşedinţiei de către Victor Ponta - pe care eu, personal, am avut şansa să îl cunosc, şi eu consider că este un tânăr de mari speranţe în PSD - ar putea însemna că lucrurile se vor schimba. PSD a câştigat în ultima săptămână la capitolul imagine, reuşind să scoată partidul de sub acea influenţă nefastă care a dus până la urmă la pierderea alegerilor.

Credeţi că PSD este mai de temut cu Victor Ponta la conducere?

N-aş putea spune, dar cu siguranţă a câştigat, aşa cum am spus, la imagine şi, cred că, şi puncte în plus de la electorat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vai 22 Feb, 2010 17:50 baiat tanar, pupa mana analfabetului mitroi, vai si-amar
  • jean 22 Feb, 2010 14:53 opozitie reala...o mare vrajeala, este acolo unde este pentru ca are fir direct cu Intaiul Comandant al tarii , foamea se potoleste cu bani si banii nu au culoare politica
  • mache 22 Feb, 2010 14:29 flacaul asta e sluga stavrositei ,nepregatit profesional,o lichea oarecare.ce tot dati importanta nimicurilor,nu stim.poate plateste pentru el mitroi.are un frate sef de pnl ,iar daca pleaca stavrosita ,se va duce dupa ea?.