Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul online cu Cătălin Anton purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral s-a terminat Tema a fost - „O nouă licitaţie pentru nisipul litoralului românesc"

ro

01 Mar, 2012 00:00 4401 Marime text

Descarca document: chat_1_mar.pdf

Du-te la:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • invitat Interviu Online 01 Mar, 2012 14:57 @Camy: In foarte multe tari din lume plajele nu sunt administrate de autotoritatile locale. ABADL reprezinta statul roman si executa lucrari de intretinere si conservare a plajelor de pe intregul litoral. Mizeria este pe zona limitrofa si nu pe plaja, dar cetateanul nu este interesat a cui este responsabilitate ci este foarte important ca administrator plajei, fie el ABADL sau operator privat si detinatorul terenului din zona limitrofa sa colaboreze astfel incat turistii sa nu fie deranjati de deseurile aruncate.
  • invitat Interviu Online 01 Mar, 2012 14:52 @plaje bataie de joc: bataie de joc: Este bine ca atunci cand nu exista suprafete de plaja lasate libere (operatorul are obligatia sa lase 20 la suta din plaja libera), turistii nemultumiti pot apela la OPC pentru a-si exprima aceasta nemultumire.
  • Liviu 01 Mar, 2012 11:15 Am revenit de pe insula Thassos.Atmosfera,meniul,servirea,preţurile sunt deosebite la restaurantul Patrikos.De asemenea, dacă vrei să savurezi produse de patiserie - cofetărie excelente, mergi la Me gusta,foarte aproape de portu nou,unde vin ferry-boaturile. Te întâmpină Mladen,un sârb bosniac foarte amabil şi bun vorbitor de engleză şi multe plăcinte şi dulciuri de nu-ţi mai vine să pleci de acolo. Plajele nu sunt foarte mari,dar sunt îngrijite,curate;un şezlong e gratis,dar dacă vrei ,poţi comanda bere,cola sau gyros...Sunt foarte multe de spus...A fost super! Liviu
  • Cojoc Valentin 01 Mar, 2012 11:13 De ce nu renegocia Apele Romane contractele cu concesionarii de pe litoral dupa ce a constatat ca unii dintre ei au subinchiriat plajele?
  • plaje bataie de joc 01 Mar, 2012 11:11 un turist vine dimineata si da 10-15 lei pe scaun si pleaca dupa cateva ore, iar acelasi scaun mai produce din nou de vreo 3 ori pina seara. Astia fac bani grei cu plajile lor private, iar pentru amarati ramin doar locurile linga valuri sau o fasie mica intre aceste plaji privatizate.
  • Cristi 01 Mar, 2012 11:11 Hallo, sa inteleg ca ei platesc 10 lei/mp/ an sa inchirieze? Pai 1mp e un scaun, pe care un turist da 10 lei intr-o zi! Asta da afacere... Plus, intreaga afacere pute. In mod normal administratia trebuie sa curete plajele din taxele pe statiune, iar scaunele ar trebui sa fie pe gratis.
  • Camy 01 Mar, 2012 11:10 Unde mai exista o asemenea situatie. Apa si nisipul la Copmania de Ape si faleza si restul terenului la primarie. Ce raspundere au fiecare, de sunt plajele ca vai de ele, apa murdara si falezele se surpa. Inainte cand turismul pe litoral aducea un milion de straini, primarul raspundea de tot, acum de nimic. Sunt zone pustii cu mizerie, care nu sunt inchiriate si Compania de Ape nu face nimic acolo ( intre Eforie Nord si Sud in dreptul vilelor construite pe plaje, in dreptul campingului,etc. ). Ce sa mai spunem ca nu au utilaje adecvate, pentru cateva alge vin cu utilaje grele, tractoare, remorci mizerabile, care lasa o plaja de-ti vine sa plangi. Nu mai spunem ca pe faleza, plaje ( nici nu mai stii cum sa le zici ), nu mai exista WC-uri, dusuri, cabinete medicale, ci numai carciumi cu manelke la maximum. Rusine!