Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu primarul comunei Saligny, Gabriel Tătulescu s-a terminat Tema a fost - „Incomozii din PSD"!

ro

26 Apr, 2012 00:00 5087 Marime text
img_3339_1.jpgPrimarul din Saligny, Gabriel Tătulescu, a demisionat luni din PSD, urmare a „respectului" şi „aprecierii" pe care i le-au arătat colegii în ultimele două luni prin refuzul de a mai discuta cu el. Tătulescu a precizat că nu mai vrea să aibă de-a face cu un partid de trădători care i-a întors spatele fără să ofere nici explicaţie şi fără a-l lăsa să-şi spună cuvântul şi care până-n ultimul moment i-a dat de înţeles că îi va susţine candidatura pentru câştigarea unui nou mandat la Primăria Saligny. Nu am ezitat niciodată să-mi fac cunoscută părerea, chiar şi atunci când aceasta i-a deranjat pe unii sau pe alţii. Am refuzat să fiu sluga partidului", mai susţine Gabriel Tătulescu. Primarul a încheiat anul acesta cel de-al doilea mandat vorbeşte joi de la ora 14.00 la Interviu Online in direct pe www.ziuaconstanta.ro despre proiecte sale şi despre viitorul său politic.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebarile redactiei:

img_3348_2.jpg1. Ati luat decizia sa candidati independent la primaria Saligny după ce şi-a dat demisia din PSD. De ce ati demisionat? De ce ramaneti independent?

Gabriel Tatulescu: Da, este adevarat ca am luat decizia sa candidez ca independent la primarie, in urma deciziei organizatiei PSD Constanta de a merge la functia de candidat la functia de primar la primaria Saligny cu actualul viceprimar. Am luat decizia sa demisionez pentru ca pana luni la ora 16.00 in sedinta organizatiei judetene a PSD in care au fost desemnati candidatii pentru primarii, au refuzat sa discute cu mine intreaga conducere, nu am fost chemat decat de doua ori in ultimele doua luni de zile. La prima intalnire, presedintele CJC m-a intrebat care este situatia si de ce viceprimarul si consilierii PSD din Saligny isi doresc sa ma elimine din functia de presedinte si din functia de candidat la primarie. De fata era si Cristi Dragomir. Dupa ce am facut expunerea, a recunoscut de fata cu cei prezenti, ca viceprimarul a mai fost la birou la Cristi Dragomir iar eu nici macar nu am stiut. In cea de-a doua intalnire a avut loc la doua saptamani dupa prima, in biroul lui Nicusor Constantinescu, in care in prezenta ambilor vicepresedinti ai CJ mi-au cerut sa ma impac cu viceprimarul si unul dintre noi sa fie candidat. N-am acceptat ferm si mi-au spus sa-mi vad de activitati ca nu-i problema. Motivatia pentru care m-au chemat la impacare, a fost un sondaj prin care imi spuneau ca in satul Stefan cel Mare, care are 1700 votanti, viceprimarul sta mai bine. Din ce stiu, acest sondaj s-a facut la doua carciumi si nici decum pe strazile din comuna. In urma cu o saptamana am primit o adresa sa ma prezint luni, 23 aprilie la ora 16.00 la sediul partidului cu mapa de campanie si pregatiri pentru sedinta foto. Intre timp a mai existat o intalnire sambata in comuna dar nu cum mine, ci cu viceprimarul iar nestiind nimic m-am prezentat la sedinta din 23 aprilie. Acolo s-a dat citire listei cu candidati, la comuna Saligny s-a anuntat ca se va merge cu actualul viceprimar Ion Beiu. Am ramas pana s-a terminat sedinta, sperand ca imi vor da posibilitatea de a motiva si a explica aceasta pozitie, vroiam sa aflu de ce m-au sacrific. La terminarea sedintei nu am fost bagat in seama si m-am adresat sefului de zona. El a incercat sa ma intrebe de ce nu am venit sambata la sedinta, eu i-am spus ca nu am fost anuntat iar apoi a incercat sa-mi ofere anumite avantaje de care nu am tinut cont. L-am anuntat ca demisionez din partid, i-am strans mana si i-am urat succes.
Raman independent pentru ca nu mai am incredere in niciun partid, am facut tot ce mi-a stat in putinta sa aduc voturile PSD timp de 8 ani si la toate scrutinele niciodata nu am adus mai putin de 50% voturi partidului. Lucrul acesta m-a determinat sa iau decizia sa candidez ca independent, ca vad cum imi este mie apreciata munca de catre cetatenii comunei mele. Este un test pentru mine.

2. Candidatura ca independent poate fi privita si ca o sinucidere, primarul va fi ales din primul tur de scrutin, USL reprezinta o forta in judet, cum credeti ca veti face face campaniei electorale?

Gabriel Tatulescu: Pentru mine, niciodata, deoarece cetatenii, cei care au demnitate si verticalitate, aleg omul care munceste si este in slujba lui si nicidecum cel care mituieste. Asta este conceptia mea si pe premisa asta, nu vad candidatura ca independent ca pe o sinucidere. Realizarile mele din cele doua mandate, imi vor sustine candidatura.
USL este o forta in judet si nu joaca corect, imi face placere si o deosebita onoare ca aceasta “forta” sa vina sa-si lanseze candidatul propus.

3. La momentul demisiei, ati spus că nu mai vreti sa aveti de-a face cu un partid de trădători care v-au întors spatele fără să ofere nicio explicaţie. Concret ce reprosati conducerii PSD, fostilor dvs colegi?

Gabriel Tatulescu: Nu stiu sa respecte oamenii corecti, loiali care au facut tot ce le-a stat in putinta ca ei sa ajunga la putere.

4. Care credeti a a fost motivul pentru care PSD a preferat un alt candidat in locul dvs?

Gabriel Tatulescu: Tradarea si lipsa de incredere si lipsa de respect fata de de oamenii loiali, corecti si drepti pe care ei nu stiu sa-i respecte. Eu n-am vrut sa fiu o marioneta si nici sa-mi pierd deminitatea si verticalitatea pe care consider ca le am.

5. Alaturi de primarul de la Baneasa si de cel de la Pestera, ati ramas in afara listei de candidati. Ati un primar incomod in relatiile de partid?

Gabriel Tatulescu: Asa cum am spus deja, am fost incomod, atunci cand am ridicat pretentii pentru sustinerea si voturile aduse partidului. Am cerut fondurile care mi se cuveneau si pe care nu le-am primit. In felul acesta am devenit un primar incomod.

6. Sunteti la finalul celui de-al doilea mandat fiind unul dintre edilii din judeţ cu rezultate bune în administraţie. Care au fost cele mai importante realizari, ce a mai ramas de continuat in comuna?

Gabriel Tatulescu: In primul mandat, m-am ocupat de a aduce apa potabila in satul Faclia si Saligny, de a moderniza si dota scolile si gradinitele din cele trei sate, de a moderniza iluminatul public in cele trei sate, de a rezolva partial problemele parohiilor din localitatea Saligny si Stefan cel Mare si de a repara drumurile comunale. In al doilea mandat, am inceput si am finalizat o gradinita noua, cu bani de la Ministerul Educatiei si diferenta de la bugetul local, am modernizat 7 km de drum, am adus suplimentar energia verde prin fondul de mediu la doua scoli si doua gradinite, am reabilitat caminele culturale din Saligny si Faclia, acoperisul scolii din Saligny si am obtinut o sponsorizare pentru sustinerea cheltuielilor pentru energiei electrica in scoli, camine culturale, iluminat public si primarie. Si tot printr-un contract de sponsorizare am modernizat 2,5 km de drum in Saligny. Am modernizat si terenurile de sport.

7. Domnule primar, in ultimii ani criza a facut ravagii in bugetele majoritatii primariilor. Care este situatia la Saligny?

Gabriel Tatulescu: Situatia de la noi nu este atat de disperata, avand in vedere ca am reusit sa gasim intelegere si colaborare de la investitorii de pe raza administratiei comunei noastre, care ne platesc taxele si impozitele pe investitii. In mandatul meu, comuna are un de investitii de 11 miliarde pentru doua lucrari cu prioritate in localitate, este vorba de biserica din localitatea Faclia, care a devenit un pericol pentru siguranta enoriasilor si caminul cultural din Stefan cel Mare.

8. Cu ce program veţi veni în faţa locuitorilor din comuna?

Gabriel Tatulescu: Cele doua investitii carora li se adauga un proiect de colectare a apelor pluviale a drumurilor comunale si ma gandesc la o investitie de asfaltare a comunei.

9. Cum credeti ca va fi campania electorala a localelor din acest an?

Gabriel Tatulescu: Va fi o campanie murdara, modalitate pe care eu n-o voi sustine. 

10. Privind retrospectiv care dintre cele două mandate a fost cel mai dificil?

Gabriel Tatulescu: Primul pentru ca eram la inceput de drum, nu aveam experienta si am pornit cu o comuna nou infiintata. Am invata administratie din mers si fiind multe prioritati, nu puteam sa ne decidem care este mai important.

11. Care v-au fost prioritatile in acest mandat?

Gabriel Tatulescu: Gradinita, alimentare cu apa Stefan cel Mare, reparatia caminului cultural Saligny, reparatia acoperisului scolii Saligny si finalizarea cadastrelor si intabularilor a extravilanului si pasunilor din localitate.

12. Care este relatia dumneavoastra cu Consiliul Local? Dar cu Consiliul Judetean? Cu Prefectura judetului?

Gabriel Tatulescu: Actualmente, cu consilierii PSD nu am o relatie buna, cu ceilalti alesi am o relatie normala. Relatia cu conducerea CJC nu mai exista iar cu Prefectura am o relatie buna, profesionala si de respect, reciproc.

13. Ce contracandidaţi aveţi şi cât de importanţi sunt aceştia?

Gabriel Tatulescu: Sunt patru contracandidati. Pentru mine toti sunt la fel de importanti.

14. Un mesaj pentru cetateni?

Gabriel Tatulescu: Ii rog sa faca tot ce este posibil sa vina la vot si sa gandeasca cu mintea si nu se lase influentati de promisiunile electorale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 29 Apr, 2012 22:20 Bravo primare ,la fel ca si ceilalti primari de la Navodari,si Pestera nu te lasa calcat in picioare de hienele psd-ului si nu pleca capul in fata lor doar ca sa le faci jocul pentru marsaviile ce urmeaza a fi facute si nu-i lasa sa stearga cu tine pe jos.Bravo te respect si te sustin pentru demnitatea de care dai dovada.