Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Marcel Lică „Sperăm ca, în curând, să ne mutăm pe stadionul Farul. Acolo este casa noastră“

ro

04 Feb, 2017 00:00 6173 Marime text
Înfiinţată în vara anului trecut de suporteri ai defunctei FC Farul, Asociaţia Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa este liderul detaşat al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, având un avans de nouă puncte faţă de a doua clasată, CS Năvodari
 
SSC Farul a câştigat toate cele 19 meciuri disputate şi se îndreaptă către îndeplinirea primului obiectiv sportiv, promovarea în Liga a 3-a. Activitatea formaţiei fanilor e susţinută de membri cotizanţi şi de sponsori. Echipa a atras lângă ea şi personalităţi ale sportului constănţean, iar pe lângă promovări succesive, şi-a propus şi recuperarea semnelor identitare ale FC Farul, şi disputarea meciurilor de acasă pe stadionul Farul.
 
La ce distanţă se află în acest moment SSC Farul faţă de aceste ţeluri, ce noutăţi sunt în lotul de jucători şi ce perspective are echipa? Am discutat despre aceste aspecte, dar şi despre altele, cu Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul, ieri, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
 
Domnule preşedinte executiv, echipa a demarat pregătirea de iarnă. Ce jucători noi se află în lot şi ce strategie aveţi în vedere în privinţa achiziţiilor?
 
Îmbucurător este faptul că la pregătire s-au prezentat toţi jucătorii folosiţi pe parcursul turului şi în cele două etape din retur. Cu toţii se află într-o bună stare de sănătate, participând activ la programul de instruire. În cadrul lotului am adus o serie întreagă de tineri jucători, cei mai cunoscuţi dintre ei fiind Tudor Ţăranu, ultima dată la Delta Tulcea, dar care este un produs al clubului Farul (joacă pe postul de fundaş central sau fundaş dreapta), Vlad Suciu (ce revine după o gravă accidentare şi sperăm ca, pe parcursul acestui retur, să reintre din nou în activitate) şi Ergut Asan (jucător provenit de la Metalul Constanţa, fotbalist de bandă stângă). Este cert că vom demara discuţiile şi cu jucători cu mai mare experienţă în vederea îmbunătăţirii lotului pentru a aborda de la vară cu şanse reale promovarea în Liga a 2-a.
 
SSC Farul a câştigat tot până acum în Liga a 4-a, având cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din campionat, golaveraj 75-7. Credeţi că formaţia va încheia sezonul cu victorii pe linie?
 
Aşa ne-am dori cu toţii, pentru a menţine o mentalitate de învingători, pentru a creşte jucători competitivi şi, nu în ultimul rând, pentru a face o bună propagandă clubului nostru.
 

„Suntem conectaţi să facem faţă oricărei situaţii“ 

Iniţial, se auzise că echipa care câştigă Liga a 4-a va promova direct în Liga a 3-a. Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial însă că promovarea se va decide în urma unui baraj, tur-retur, în care se întâlnesc campioane de judeţe. Are SSC Farul emoţii pentru baraj?
 
Suntem conectaţi sută la sută să facem faţă oricărei situaţii şi sunt convins că vom promova în Liga a 3-a indiferent de adversar.
 
Până acum, echipa a disputat meciurile de acasă pe stadionul ITC din Constanţa. Unde va juca în partidele care au mai rămas din sezonul 2016/2017 al Ligii a 4-a şi ce perspective sunt pentru mutarea pe stadionul Farul?
 
Vom continua pe stadionul ITC şi jocurile rămase din această stagiune şi sperăm ca, în curând, să ne mutăm pe stadionul Farul, acolo unde este de fapt casa noastră.
 

Ion Draica e, în primul rând, o achiziţie de imagine

SSC Farul şi-a propus să intre în posesia palmaresului, a siglei şi a culorilor FC Farul. Când vor fi scoase acestea la licitaţie şi ce şanse sunt pentru a fi recuperate de echipa fanilor?
 
Suntem în contact permanent cu cei care se ocupă de aceste aspecte (lichidatorul judiciar). Sunt nişte etape de parcurs în acest proces. Noi suntem primii interesaţi pentru preluarea palmaresului, a culorilor şi a emblemei şi vom participa la licitaţie, atunci când aceasta va avea loc. Sperăm să obţinem semnele identitate ale FC Farul, având în vedere şi precedentul altor cluburi, care au aceeaşi formă de organizare (U Cluj, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi).
 
Cât de mult va conta pentru succesul SSC Farul cooptarea, ca preşedinte de onoare, a fostului campion olimpic şi mondial la lupte Ion Draica?
 
În primul rând, este o achiziţie de imagine. Să nu uităm că, deşi luptător, el nu a activat decât la un singur club, Farul Constanţa. Este un om cu experienţă în arta conducerii unui club sportiv, o persoană ambiţioasă, şi sunt convins că va pune umărul la succesele viitoare ale clubului nostru.
 

„Va trebui să avem şi susţinerea autorităţilor locale“

În perspectiva promovării în Liga a 3-a, va avea echipa forţa financiară să susţină cheltuielile (clar mai mari faţă de Liga a 4-a), legate de participarea în competiţie, în condiţiile în care obiectivul declarat e promovarea imediată în eşalonul secund?
 
Dacă ne propunem promovarea imediată, şi este clar că acesta va fi obiectivul, va trebui să avem şi susţinerea autorităţilor locale, pentru că, până la urmă, este un obiectiv comun, Farul fiind un brand al întregii comunităţi constănţene, iar în cazul realizării promovării în Liga a 2-a, va produce o mare bucurie tuturor iubitorilor de sport.
 
Credeţi că ţelul sportiv al SSC Farul, de a urca în fiecare an în campionatul superior, astfel încât să ajungă în 2020 în Liga 1, este unul realizabil?
 
Cu siguranţă că da, însă nu va fi uşor, având în vedere că, în 2019, s-ar putea să se bată la promovarea în Liga 1 echipe precum Farul Constanţa, U Cluj, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, alte două sau trei echipe retrogradate din primul eşalon. Apoi, nu se ştie ce se va întâmpla cu echipa Armatei, cu Rapidul. Veţi avea astfel tabloul de fapt al unei serii de Liga 1! Oricum, proiectul nostru vizează promovări succesive până în Liga 1.

Sâmbătă, întâlnesc Axiopolis Cernavodă

În afară de partidele amicale cu Oţelul Galaţi, de pe 11 şi 18 februarie, aţi stabilit şi alte partide de verificare?
 
Mâine (n.n. sâmbătă, 4 februarie), la ora 11.00, jucăm la Cernavodă, cu echipa de Liga a 3-a Axiopolis. Mai avem stabilite două jocuri de verificare cu CS Năvodari (unul pe terenul adversarilor, unul la Constanţa), datele urmând să le fixăm în funcţie de starea terenurilor. Mai este returul cu Axiopolis Cernavodă şi suntem în discuţii, pentru o partidă, şi cu Unirea Slobozia (Liga a 3-a). Înainte de începerea campionatului, este posibilă o întâlnire amicală şi cu echipa de juniori ACS Performer Constanţa. Liga a 4-a a judeţului Constanţa va începe pe 11 martie.
 
În 2017, aveţi aşteptări mari de la vreun jucător al SSC Farul sau vedeţi pe cineva dintre fotbalişti să facă un salt valoric deosebit? 
 
Am încredere în toţi componenţii lotului. Cu toţii suntem mulţumiţi de randamentul dat în prima parte a campionatului, iar în perioada care a mai rămas din retur, sper ca tineri precum Beşleagă, Dani Popa, Ţăranu, Suciu, Mazilu sau Meleandră să demonstreze că sunt o soluţie şi pentru Liga a 3-a.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dimitri1981 04 Feb, 2017 08:45 tot respectul pentru proiect, jucatori si suporteri! HAI FARUL!
  • Dani 04 Feb, 2017 02:38 Cu ei poti juca doar la liga a 4 a... toti care sunt acum... sunt morti. Ei se chinuie in judet... o adunatura de mercenari. Nu le mai dati bani o luna si vedeti ce o sa faca