Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Florin Gheorghe, candidatul PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean s-a terminat Tema a fost - „De ajuns 8 ani cu această conducere roşie în judeţ"!

ro

23 May, 2012 19:23 4554 Marime text
IMG_7564_1.jpgCriză sau nu, sportul constănţean, mai puţin fotbalul se „hrăneşte" cu zeci de miliarde din bugetul judeţean. Este vorba despre alocarea de bani Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, Clubului Sportiv CS Volei 2004 Tomis, Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis, Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul, Clubului Sportiv „Baschet Club Farul", Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin, dar şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Florin Gheorghe, candidatul PDL pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa vrea ca şi echipa de fotbal a Constanţei să se bucure de aceeaşi atenţie din partea autorităţilor. Gheorghe s-a întâlnit cu jucătorii şi antrenorii echipei FC Farul Constanţa. Florin Gheorghe a discutat cu fotbaliştii despre greutăţile cu care se confruntă aceştia şi despre modul în care se pot mobiliza să promoveze sezonul viitor în prima liga fotbalistică a ţării. În altă ordine de idei, candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, Florin Gheorghe este de părere că trebuie schimbată actuala conducere a Consiliului Judeţean, deoarece nu a ajutat comunităţile locale: „Ne ajunge opt ani cu această conducere roşie, care ne-a adus sărăcie. Cred că v-aţi săturat de politică. Peste tot politică, la televizor politică, în ziare politică. Politicienii au uitat de unde au plecat. E timpul să vină în mijlocul oamenilor şi să îi asculte". Joi de la ora 10.00 în direct pe www.ziuaconstanta.ro, candidatul PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Florin Gheorghe discută cu cititorii despre proiectul său electoral.

Realizator: Lavinia SICLITARU

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebarile redactiei:

IMG_7555_2.jpg1. Pentru cei care nu va cunosc, cine este si ce si-a propius Florin Gheorghe?

Florin Gheorghe: Sunt un tanar politician de 33 de ani care si-a propus sa mai schimbe un pic imaginea judetului nostru din rau in bine.

2. Sunteţi unul dintre politicienii tineri ai oraşului. Ce v-a determinat să intraţi în politică şi de ce aţi ales PDL?

Florin Gheorghe: In politica din 1998, mai mult manat de gandul de a nu mai sta pe margine si de a ma implica in dezbaterea politica si a incerca sa pun umarul la schimbarea societatii in care traim. Am ales PD-ul din cauza colegilor de facultate si datorita simpatiei pentru Petre Roman. 

3. Cât de importantă este echipa din spatele unui partid? Va simtiti sprijinit de partid in aceasta competitie electorala?

Gheorghe Florin: Daca nu ai echipa nu ai sanse sa castigi. Chiar si independentii care candideaza au in spatele lor o echipa. Orice candidat nu le poate stii chiar pe toate si are nevoie si de colegi care sa-l ajute in anumite privinte. Partidul este alaturi de mine si ma sprijina neconditionat si desi sunt localitati unde nu avem candidat la primar, avem organizatii functionale care se implica foarte mult in campanie. Iar organizatiile noastre locale importante, isi fac treaba, pentru ca s-au organizat foarte bine si cred ca rezultatele vor fi bune si pentru ei si mai ales pentru mine. Vom face o figura frumoasa. 

4. Ce părere aveți că politica s-a implicat în religie, sporturi și cultură?

Gheorghe Florin: Cu acest lucru nu sunt de acord. Chiar am vazut si la televizor, un preot din nu stiu ce oras care la un miting electoral transmitea cetatenilor ce bine ar fi sa voteze cu unul dintre candidati. Implicarea politica in cultura se vede cu ochiul liber - s-au inchis muzee, teatre, au fost trimisi acasa oameni de valoare din judet iar munca lor nu a fost recunoscuta. De aceea cred ca cel mai bine e sa sprijinim din umbra aceste domenii si nu administratia judeteana sa le impuna decizii luate politic. Vom sprjini direct institutiile de cultura, teatrele si muzeele si un alt segment uitat, vom aloca bani necesari renovarii cinematografelor si gradinilor de vara. Pe partea de sport vom sprijini in continuare echipa de handbal, pentru ca un proiect bun cu rezultate nu trebuie abandonat, dar vom sprijini si alte sporturi, mai ales fotbalul care este un fenomen de masa. In programul meu, unul dintre proiecte se refera la demolare a actualului stadion si contruirea altului nou pe acelasi amplasament si sprijinirea echipei fanion a judetului. Am avut oaspeti de marca si ne-am facut de ras in privinta starii terenului si a conditiilor oferite de catre stadion. Dupa care va urma si alocarea unui buget suficient catre echipa de fotbal, pentru promovarea in prima divizie. Dupa crearea tuturor acestor conditii speram in atragerea unui investitor privat care sa preia investitia Consiliului Judetean.
Vizavi de religie, vom ajuta lacasele de cult si pe cele aflate in constructie pentru finalizarea lucrarilor si vom incerca sa dezvoltam turismul ecumenic.

5. Cum vedeţi judetul Constanta azi și cum ați vedea judetul în viziunea presedintelui de Consiliu Judetean ?

Gheorghe Florin: Astazi judetul Constanta este inchis, investitorii ne ocolesc pentru ca actuala administratie nu le da concursul. Un lucru foarte important pe care ar trebui sa-l facem dupa 10 iunie, este o altfel de abordare cu investitorii care vor sa investeasca in judetul nostru iar eu, unul voi milita pentru simplificarea birocratiei existente astfel incat un potential investitor in cel mai scurt timp posibil sa primeasca avizele necesare demararii unei investitii. In acest moment sunt blocate proiecte de peste 200 de milioane de euro din cauza unor avize care nu pot fi obtinute de luni de zile. Doar din taxa de autorizare a constructiilor s-ar fi putut incasa 2 milioane de euro, nemaivorbind de locurile de munca, de terenuri, de impozitele pe terenuri, bani care ar fi putut intra in bugetele locale. Din acest motiv vrem sa schimbam sistemul si sa-l simplificam, astfel incat avizele sa poata fi obtinute cat mai repede pe baza unor documentatii cat mai simplificate.

6. Ati fost patru ani consilier local in CLM Constanta. In ce s-a concretizat activitatea dvs si cum o puteti transpune la nivelul judetului? Ce inițiativă ați avut în cadrul Consiliului Local Constanța?

Gheorghe Florin: In cei patru ani de mandat am avut cateva idei pe care le-am discutat impreuna cu viceprimarul orasului, Decebal Fagadau, cum ar fi pararelele pietonale din Mamaia. In proiectul propus de mine, acestea trebuiau construite subteran, cum e cel de pe strada Stefan cel Mare, prevazute cu spatii comerciale care puteau fi inchiriate iar din banii de chirie se platea paza, utilitatile.. Am inteles ca nu puteau fi deviate conductele RAJA si s-a renuntat la ideea mea. O alta idee viza introducerea sensurilor unice de pe strada Mircea si bulevardul Tomis, care deja s-a concretizat. 

7. Care sunt principalele probleme cu care se confruntă locuitorii judetului Constanța în opinia dvs?

Florin Gheorghe: Transportul de calatori reprezinta o problema pentru locuitori. Mijloacele de transport sunt intotdeauna supraaglomerate iar costul calatoriei este ridicat. De asemenea de orarul de functionare al traseelor este redus. In programul meu, propun reinfiintarea Regiei judetene de trasnsport calatori, fostul IJTL, prin introducerea unor mijloace de transport calatori moderne, nepoluante si care sa ofere un confort sporit locuitorilor judetului la un pret corect. De exemplu o calatorie Constanta -Navodari sa fie undeva la 2 lei. In acest fel putem sa oferim si pensionarilor si categoriilor defavorizate abonamente subventionate.

8. Ce priorităţi de dezvoltare ar trebui să aibă Constanța și ce proiecte propuneţi în acest sens?

Florin Gheorghe: Prin prisma pozitiei geografice una dintre prioritati trebuie sa fie turismul. Judetul Constanta nu trebuie sa insemne doar plaja si cluburi de noapte si trebuie sa venim in completare si cu alte tipuri de oferte turistice. O alta prioritate este industria care trebuie sprijinita, la fel si agricultura. Din pacate auzim tot mai des ca s-au distrus sistemele de irigatii din judet. Probleme este ca s-a furat bucata cu bucata, dupa ce in perioada comunismului cu greu am reusit sa-l construim. 

9. Cu ce anume credeţi că se poate mândri judetul nostru şi, la polul opus, care credeţi că estecel mai mare minus al judetului?

Florin Gheorghe: Avem cele mai vechi asezari din tara, port, avem obiective religioase care au devenit loc de pelerinaj - Pesterea Sfantului Andrei, avem biserica de creta de Murtfatlar unica in lume, avem podgoriile care ne-au dus faima in lume
La polul opus infrastructura deficitara si locul codase pe care le ocupa judetul la capitolul atragere de fonduri, investitii private. Orasele judetului au imaginea prafuita a unor satuce uitate, Consiliul Judetean trebuie sa dea o mana de ajutor ca acestea sa-si merite cu adevarat statutul de oras.

10. Cât de mult este dependentă administratia judetului de aparatul central din Bucureşti şi cum se poate colabora cu autorităţile naţionale când culorile politice diferă?

Florin Gheorghe: Administratia judetului u este foarte dependenta de administratia centrala, acest lucru poate fi demonstrat de-a lungul timpului de bugetele CJ si de declaratiile actualului presedinte, insa de la an la an, bugetul a crescut substantial. Cand vii cu solicitari sau proiecte credibile in fata Guvenrului, nu cred ca este nimeni absurd da nu ajute, pentru ca de la un anumit nivel toate lumea trebuie sa urmareasca interesul national, nu cel de partid. Acelasi lucru il putem spune in relatia primarii-Consiliul Judetean, care pana a acum a fost doar una pe linie de partid. Primaria Silistea de exemplu a primit din partes CJC 2,4 milioane de lei la o comuna de 1400 de locuitori iar Medgidia, un oras cu peste 50000 de locuitori a primit 500000 de lei. Eu unul sunt impotriva acestei practici si de aceea vreau sa le transmit si actualilor si viitorilor primari ca indiferent de culoarea lor politica vor primi sprijinul CJC pentru absolut toate proiectele necesare si viabile pentru localitatile lor. Tot timpul vor gasi usa deschisa la CJ si la presedintele Florin Gheorghe.

11. Cum ați descrie judetul Constanța?

Florin Gheorghe: Este unul dintre judetele cu cel mai mare potential de dezoltare din Romania pe mai multe directii, insa pe care nu le-am fructificat pana acum, dar acest lucru se va schimba de pe 10 iunie.

12. Sa vorbim despre proiectul dvs politic cu care vreti sa deveniti presedintele CJC si sa detaliem principalele directii.

Florin Gheorghe: Transport, infrastructura, programe sociale, sport, sanatate, turism si cultura, acestea sunt palierele programului meu.

13. Programe sociale:

Vrem sa sprijinim scolile din mediul rural in ceea ce priveste lipsa cadrelor didactice si a medicilor. Vrem sa initiem construim locuinte de serviciu pentru aceste categorii sociale, deoarece una dintre problemele acestora este naveta intre domiciliu si locul de munca. Astfel ii putem atrage catre mediul rural.
Vrem sa acordam tichete valorice categoriilor defavorizate si in functie de costuri sa vedem daca putem subventiona o parte din activitati pentru anumite categorii: abonamente de transport si apa.

14. Sanatate:

O sa renovam dispensarele medicale care nu au beneficiat de reabilitare din toate localitatile si vom continua programul de modernizare a Spitalului Judetean Constanta. De asemenea pentru Spitalul din Eforie Sud vom aloca resurse pentru reabilitare. Pentru Spitalul din Harsova dorim modernizarea acestuia. Tot legat de sanatate vom incerca sa creeam parteneriate public- privat pentru constructia unor clinici in mediul rural.

15. Turism:

Statiunile din sudul litoralului au avut de suferit mult in ultimii ani. Asta si din cauza neimplicarii Consiliului Judetean si a neimplicarii Ministerului Turismului si a administratiei locale din Mangalia care a fost 0. Propunem constructia unui circuit de Formula 1 in zona Neptun-Olimp, aproape de infrastructura hoteliera, unde ne propunem ca cel putin doua curse automobilistice anual sa se desfasoare pe acest circuit.
Vrem sa investim in infrastructura deoarece obiectivele turistice si ecumenice nu pot fi vizitate din cauze drumurilor de acces inexistente.
Un alt punct il reprezinta Minidelta de la Ostrov care trebuie introdusa in circuitul turistic. Acolo vrem sa construim un port turistic la Dunare si sa aducem investitori care sa ridice infrastructura necesare pentru agroturism.
Desi are un potential foarte mare, localitatea Corbu nu beneficiaza de investitii si din cauza actualului primar. CJC va sprijini zona, intentia noastra este aceia de a da localitatii statutul de statiune.

Cultura:

Din pacate oamenii de valoare din judet au fost uitati dupa ce ani de zile au adus faima si glorie judetului si au fost umiliti de actuala conducere a Consiliului Judetean care nu a mai dorit sa sprijine cultura. Din punctul meu de vedere s-a realizat o manelizare a judetului, constantenii nu mai au parte de spectacole de calitate, pot vedea doar spectacole de manele cu interpreti consacrati ai genului. Consiliul Judetean trebuie sa ajute cultura, sa sprijine financiar atat teatrele cat si muzeele, aici este vorba si de istoria noastra. 

17. Ce mesaj transmiteti constantenilor?

Florin Gheorghe: Sa vina la vot pe 10 iunie si daca pana acum s-au plans ca nu au o alternativa, cred o au in persoana unui tanar politician, ambitios si cu dorinta de a face. Cu ajutorul locuitorilor si a lui Dumnezeu cred ca putem realiza ce ne-am propus. Va cer sa fiti atenti cum votati pentru ca o sacosa primita tine de foame doua zile si nu patru ani. sa beneficiati de micile atentii primite din partea candidatilor, dar cand mergeti la vot, sa votati cu mintea!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • haha production! 23 May, 2012 16:19 Il sustinem pe Gheorghe este singura sansa sa salveze orasul de sobolanii astia care ne-au distrus0 Orasul si Judetul.Plecati de aicci sobolanilor!