Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

info-sud-est.ro Ministrul Transporturilor este în Top 300 Capital. Milionarii Constanței, pe locul doi în România, după magnații bucureșteni

ro

06 Dec, 2017 10:58 3209 Marime text

Ministrul Transporturilor este în Top 300 Capital. Milionarii Constanței, pe locul doi în România, după magnații bucureșteni 5 DECEMBER 2017 Conform Revistei Capital, Constanța este al doilea județ, în top 300, având cel mai mare număr de milionari, după București. Însumate, averile celor 17 milionari constănțeni ating aproape 1 miliard de euro și situează Constanța pe locul patru, după capitală, județul Bacău și Bihor.

Topul 300 Capital este condus de Ion Țiriac, cu o avere de 1,7 – 1,8 miliarde de euro.

1. Omul de afaceri Gabriel Comănescu rămâne cel mai bogat constănțean și ocupă locul 17 în Topul Capital, cu o avere estimată la 200-250 milioane de euro, obținuți din platforme petroliere, construcții marine și hoteluri. Revista Capital notează că șeful Grup Servicii Petroliere a fost luat pe nepregătite de prăbușirea cotației internaționale a țițeiului, iar rulajul societăților sale în acest segment au scăzut de aproape opt ori față de anul precedent.

2. Gheorghe Bosânceanu, unul dintre cei mai importanți armatori din Europa de Sud-Est și proprietarul Șantierului Naval Constanța ocupă locul 41 în topul milionarilor români, cu o avere estimată în 2017 la 110-115 milioane de euro, în creștere față de anul 2016, atunci când averea sa era estimată la 93-95 milioane euro. Gheorghe Bosânceanu este și proprietarul cotidianului constănțean ”Cuget Liber” și a unei rețele locale de distribuție a presei.

3. Pe locul 46 se plasează Niculae și Ion Dușu, a căror activități în sectorul materialelor de construcții, servicii de operare portuară, hoteliere și imobiliare au făcut ca averea celor doi veri să atingă 100-105 milioane de euro. Anul 2017 a fost unul extrem de bun pentru deținătorii CELCO, care și-au mărit averea cu aproximativ 10 milioane de euro.

4. Averea familiei Idu a rămas constantă față de anul 2016 și atinge suma de 90-100 de milioane de euro, care îi plasează pe Corneliu și fiul său Bogdan pe locul 53 al Topului Capital. Familia Idu deține afaceri în domeniul shippingului, al gazului lichefiat și sunt proprietarii cunsocutului club de tenis din stațiunea Mamaia, care le poartă numele.

5. Cu o avere estimată în 2017 la 53-55 de milioane de euro, omul de afaceri constănțean Florin Cârstocea ocupă locul 104 printre milionarii din România. Florin Cârstocea și-a clădit averea din afacerile în industria petrolieră și turism, cea mai cunoscută societate pe care o controlează fiind Rig Service SA.

6. Pe locul 155 se poziționează familia Muntmark, nume cunoscut în domeniul energiei regenerabile. Familia Muntmark, cu o avere estimată la 35-38 milioane de euro controlează Monsson Group, unul dintre cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene.

7. Constănțeanul Grigore Comănescu, cu o avere estimată la 33-35 milioane de euro, ocupă locul 166 în topul milionarilor. Afacerile sale în domeniile betonului și turismului au avut de suferit în anul 2017, averea sa fiind diminuată cu aproximativ 5 milioane de euro față de anul precedent.

8. Câștigurile din turismul constănțean îl plasează pe Nicolae Bucovală pe locul 176 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 32-34 milioane de euro. Acesta deține mai multe hoteluri și este vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Cristian Andrei Leonte

Articolul integral poate fi citit pe: www. info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii