Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, televizor și jocuri virtuale! Tot mai mulți părinți își trimit copiii în taberele „Cercetașilor“ Interviu cu Mugur Muraru, reprezentantul departamentului Imagine și Comunicare din cadrul ONG-ului ”Cercetașii Marini”

ro

05 Aug, 2013 23:08 2389 Marime text
ISE: Ce succes poate înregistra o astfel de alternativă oferită unor copii care fac parte dintr-o generație „amputată” de internet, laptopuri, tablete, gadgeturi, unde totul se întâmplă virtual? Reușesc cei mici să se acomodeze și să îmbrățișeze realitatea, în condițiile în care sunt obișnuiți cu o lume virtuală încă de mici?
M.M.: Pentru a răspunde la această întrebare, vă voi povesti reacția unei mămici de cercetaș sosită în vizită „conspirativă” în Camp. Aceasta era obișnuită cu un băiețel retras, taciturn, care trebuia constrâns să iasă din casă și se scuza mereu că nu are un fizic la fel de „impunător” ca alți copii de vârsta lui. A avut surpriza să îl găsească dezinvolt, încrezător și fără nici o reținere față de aspectul lui. Mai mult, cu o zi mai devreme își provocase liderul la o bătaie cu apă, profitând de căldura de afară, la bustul gol. Totul fără nici o jenă legată de aparența lui fizică, deși până atunci nu vroia să iasă din casă fără o bluză cu mânecă lungă. Mișcarea cercetășească nu se adresează doar copiilor cu o înclinație către lucrul în natură, cât mai ales celor pentru care călătoriile cu rucsacul în spate, departe de facilitățile pe care le oferă tehnologia, sunt o provocare.

Articolul integral pe: info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii