Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Filipescu, tatăl fostului şef al ANT, demersuri în vederea obţinerii avizului de mediu pentru un bloc pe strada Dacia

ro

23 May, 2016 00:00 4645 Marime text
 
 
Victor Filipescu, tatăl lui Răzvan Filipescu, fost preşedinte al ANT, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa o notificare în vederea obţinerii avizului de mediu pentru proiectul „Construire imobil de patru etaje“, ridicat pe strada Dacia nr. 1B, lot 2.
 
Pentru acest obiectiv, Primăria Constanţa a emis Certificatul de Urbanism nr. 3334/23.09.2015, pe baza reglementărilor urbanistice aprobate prin HCLM nr. 351/22.06.2007. Clădirea propusă a se construi are ca funcţiune principală „locuire: apartamente“. La parter sunt prevăzute birouri, iar la demisol vor fi amenajate, pe lângă spaţiile tehnice, 16 locuri de parcare. Imobilul va fi edificat pe un teren de 509 mp, liber de construcţii.
 
Potrivit proiectului, la etajele 1-4 vor fi amenajate apartamente de o cameră, de două, de trei şi de patru camere, iar la etajul al patrulea vor fi amenajate şi apartamente de tip duplex, de trei-patru camere. La etajul cinci retras vor exista spaţii pentru spălătorie, uscătorie, spaţiu de socializare, inclusiv spaţiu de joacă pentru copiii locatarilor, retragerea oferind şi o terasă circulabilă cu pergolă.
 
Victor Filipescu deţine părţi sociale sau acţiuni în firmele: Agro Sofil SRL (Mihail Kogălniceanu), Agromec SA Tătăreşti (Dâmboviţa), Algera Com SRL (Mihail Kogălniceanu), Alpin Land SRL (Dâmboviţa), Casino Sinaia SA (radiată), Grain Tomis SRL, Management Internaţional Grup SA (lichidare), Montana Azuga SRL (Mihail Kogălniceanu), Predeal Holidays SRL (Constanţa, radiată), Predeal Holidays SRL (Braşov), Pro Granido SRL (Mihail Kogălniceanu), Ravena Impex SRL (Mihail Kogălniceanu), Rogusto-Line SRL (Constanţa), SCF Trading SA (radiată) şi Tomis Real Estate SRL. El este administrator al Agromec SA Tătăreşti, Agromec Valu lui Traian SA (radiată), Alpin Land SRL (Dâmboviţa), Montana Azuga SRL Filiala Predeal (radiată), Predeal Holidays SA, Sagit Life SRL (Dâmboviţa, radiată de la Constanţa) şi Suinprod Poarta Albă SA (radiată).

Fiul, fost preşedinte al ANT

Victor Filipescu este tatăl lui Răzvan Filipescu, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT). Numit în aprilie 2013, Răzvan Filipescu a ocupat această funcţie până în septembrie 2014. Filipescu a fost preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România - Brazilia, fiind absolvent al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. În noiembrie 2013, Filipescu a fost numit de conducerea Ministerului Transporturilor în Consiliul de Administraţie al Tarom.
 
Potrivit CV-ului său, publicat pe site-ul Ministerului Economiei, el a fost şi cadru didactic asociat al Universităţii „Ovidius“. Din acelaşi document aflăm că, în perioada 2009 - 2013, a ocupat funcţii de conducere în SC Prod Transports Cereals SA Agigea şi SC Predeal Holidays SRL şi a fost vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România - Brazilia. Din 2006, vreme de trei ani, a fost directorul sucursalei Pantelimon a Băncii Transilvania, unde, cu un an înainte, ocupa funcţia de consilier IMM. A deţinut funcţii de coordonare şi control şi la Agenţia SAPARD - Direcţia Control şi Antifraudă, şi în cadrul Autorităţii Naţionale de Control - Direcţia Coordonare şi Control în domeniul economic, financiar şi vamal. În 2003, a ocupat, vreme de un an, funcţia de consilier la direcţia OLAF a Corpului de Control al prim-ministrului (Guvernul Adrian Năstase). Din 2011, este doctor în Economie, titlu obţinut la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

Citeşte şi Încă un bloc de patru nivele în Constanţa, pe strada Daciei. Investitorii - părinţii fostului şef al ANT, Răzvan Filipescu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii