Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru elevii de la Liceul Teoretic „Decebal“! Ce le pregătește Primăria!

ro

18 Oct, 2016 00:00 4241 Marime text
În ultima lună, mai multe unități de învățământ din municipiul Constanța au intrat în programul Primăriei de reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice. Luni, 17 octombrie, Primăria municipiului Constanța a mai eliberat un Certificat de Urbanism, nr. 3073 pentru proiectul „Elaborarea documentației pentru autorizarea lucrărilor de construire pentru obiectivul de investiții - Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal“, care este situat pe strada Horia Agarici (fosta Grădiniței) nr. 4, din Constanța.
Liceul Teoretic Decebal (la aceea vreme Liceul Nr. 5) a fost înființat în anul școlar 1970 - 1971, prin hotărârea Consiliului Popular Constanța și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu aprobarea Ministerului Educației și învățământului, având la baza înființării prezența în număr mare a unor absolvenți de gimnaziu în zonele limitrofe liceului, dar și lipsa unui liceu cu profil realist (mai apoi industrial) în această zonă a municipiului.

În decursul anilor, liceul a suferit numeroase schimbări de profil: în anul 1977, printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, liceul a fost transformat în liceu industrial pus sub egida Ministerului Minelor, Petrolului și Geologiei, în anul școlar 1990 - 1991, devenind liceu teoretic. În anul școlar 2010-2011 s-a produs fuziunea Liceului Teoretic „Decebal” cu alte două unități de învățământ: Școala „Dimitrie Știubei” și Grădinița „Flipper”, ridicând numărul total de elevi școlarizați la peste 1.000. În urma preluării acestor unități de învățământ, liceul „Decebal” școlarizează elevi din toate ciclurile de învățământ preuniversitar (preșcolar, primar, gimnazial, liceal).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii