Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmaşii lui Oancea investesc în Mangalia Five-Holding a depus la APM Constanţa proiectul PUZ-ului pentru un magazin P+2 (document)

ro

14 Mar, 2017 00:00 6362 Marime text
Cunoscută în Constanţa datorită prieteniei pe care conducerea societăţii a avut-o cu fosta administraţie locală din municipiu, societatea Five-Holding SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Plan Urbanistic Zonal şi regulament local de urbanism aferent pentru zona delimitată astfel: la nord - MIRA Direcţia de Logistică şi Romano Trading SRL; la est - Romano Trading SRL, Univertis SA, Ybo Selin SRL şi domeniu public; la sud - strada Rozelor; la vest - şoseaua Constanţei (DN 39)“, în vederea stabilirii unui compoziţii coerente de dezvoltare din punct de vedere urbanistic.
 
În acest moment, pe terenul studiat se află trei imobile cu regim de înălţime P cu funcţiunea de industrie locală şi depozitare (C1 - fabrică de pâine – 2.310 mp; C3 - anexă – 162 mp şi C5 - rampă - 75 mp. Beneficiarul doreşte realizarea unui imobil nou având regimul de înălţime P+2E şi H max = 13 m, dar şi supraetajarea cu un etaj a imobilului C1 existent pe teren. Destinaţia viitoarei construcţii va fi aceea de comerţ şi servicii.
 
Obiectul PUZ-ului se constituie într-un studiu ce constă în analiza situaţiei existente, potenţialul de dezvoltare urbanistic al zonei şi propuneri de organizare funcţională, volumetrică şi tehnică a zonei, urmărindu-se totodată introducerea întregii suprafeţe studiate în intravilan şi reglementarea unui resort turistic. Ca fază premergătoare proiectului de investiţie, PUZ-ul, prin propunerile prezentate, va constitui documentaţia de urbanism ce va sta la baza întocmirii DTAC (extras din PTh), care va prelua elementele din reglementările aprobate. În conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 27 din 27.08.2008, art. 32 (1), ce vizează modificarea şi completarea Legii 350 din 2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, pentru terenul studiat este necesar întocmirea unui PUZ în baza unui aviz de iniţiere aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Mangalia.
 
Prin documentaţia depusă la APM Constanţa, se urmăreşte:
- valorificarea potenţialului uman, natural şi economic;
- valorificarea resurselor existente;
- necesarul de locuri de parcare care se va realiza în interiorul parcelei, prin parcări la nivelul solului;
- organizarea arhitectural-urbanistică a zonei prin stabilirea amplasamentelor noilor funcţiuni prevăzute a se realiza, precum şi încadrarea lor într-o soluţie de ansamblu;
- organizarea circulaţiei carosabile şi pietonale, realizarea unor legături corespunzătoare cu celelalte zone ale localităţii;
- completarea infrastructurii tehnico-edilitare.
 
Prin PUZ se vor stabili teritoriul care trebuie să fie reglementat, funcţiunile şi reglementările specifice; echiparea cu utilităţi a zonei; relaţionarea funcţională cu localitatea, studierea traficului în zonă.
 
Accesul la terenul pe care se propune a se realiza investiţia se face pe latura de vest, din şoseaua Constanţei (DN 39). În vederea deservirii investiţiei, accesul se va moderniza şi se va mai propune unul nou, pentru a prelua circulaţia în şi din incintă. Primăria Municipiului Mangalia a emis Certificatul de urbanism nr. 840 din 16.12.2016 şi Avizul de iniţiere nr. 68478 din 10.01.2017. Terenul unde se doreşte a se realiza investiţia este în suprafaţă de 7.755 mp. Aceasta este proprietate privată, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 542 din 20.04.2016, emis de N.P. Manţu Laura.

Despre Five-Holding SA

Înmatriculată în anul 1998, Five-Holding SA are sediul social în municipiul Constanţa. Firma a fost fondată de Gheorghe Oancea, decedat în anul 2013, unul dintre mentorii tripletei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.
 
Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni. Societatea este deţinută de SC Ditline Investments Ltd, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 86% din capitalul social, Ionuţ Oancea, născut pe 05.05.1974, în Constanţa, Rareş Drăistaru Oancea, născut pe 4.08.2007, în Constanţa, Oana Drăistaru Oancea, născută pe 16.01.2013, în Constanţa, şi Alexandru Oancea, născut pe 13.11.1979, în Constanţa, fiecare cu 3,5% din capitalul social. Persoane Împuternicite sunt Victor Fedul, născut pe 23.11.1980, în Galaţi, membru în CA, Gabriel Culea, născut la 22.04.1976, în Constanţa, membru în CA, şi SC Anirva Manager SRL, reprezentat de Valentin Ciuceanu. Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
 
Five-Holding este proprietarul magazinului Brick din municipiul Constanţa. Funcţionează în acelaşi sediu în care îşi au cartierul general mai multe afaceri ale echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, fiind vorba de clădirea de pe strada Ion Roată nr. 3. Five-Holding SA este asociată în Mobitom SA, Sigma Trading SA, Mira Impex SRL (radiată), Italenergo SRL (în lichidare), Plonge Prest SRL (în faliment).
 
În anul 2015, Five-Holding SA avea 197 de angajaţi şi a declarat o cifră de afaceri netă de 95.405.826 de lei şi un profit de 3.832.616 lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta PUZ-ul depus de Five-Holding SA la APM Constanţa.

Citeşte şi:

Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)

Five Holding SA continuă investiţiile în Constanţa! O nouă construcţie, pe strada Oituz

Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii