Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urbanizarea staţiunii Mamaia continuă Investitorul, partener de afaceri cu un om de încredere al tandemului Mazăre-Strutinsky (document)

ro

29 Sep, 2015 00:00 3130 Marime text
Staţiunea Mamaia se îmbogăţeşte cu încă un bloc de locuinţe colective. Imobilul cu patru etaje este investiţia unei persoane fizice pe nume Iulia Bratu, construcţia urmând să fie edificată în zona Club Scandinavia, pe teren propriu. Recent, Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru organizarea de şantier. Cu ceva timp în urmă însă, şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi-a dat acordul, proiectul fiind discutat în Comisia de Analiză Tehnică. Construcţia se va ridica pe o suprafaţă de 235,19 mp, având un procent de Ocupare Teritorială (POT) propus de 70% şi un Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) propus de 3,5%.

Afacere predată „la cheie“

Deşi Iulia Bratu dezvoltă acest proiect ca persoană fizică, ea a înfiinţat, în septembrie 2007, firma Diva’s Saloon SRL, având, la acel moment, sediul pe bulevardul Tomis nr. 221 şi ocupându-se de „coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare“. Firma apare în prezent cu întrerupere temporară de activitate la Registrul Comerţului, dar Iulia Bratu nu se mai numără printre acţionari.
 
Din Monitorul Oficial aflăm că, în 2009, asociatul unic, Iulia Bratu, şi-a cesionat integral părţile sociale către asociatul cooptat, SC Vancluse Invest SA, retrăgându-se totodată din societate. Tot atunci, a renunţat şi la a mai fi administratorul firmei, locul său fiind luat atunci de Mihaela Elvira Chriac (actuală Gherasim Tănase), numită pentru un mandat de şapte ani (adică până în mai 2016). Vancluse Invest SA era administrată însă de aceeaşi Mihaela Elvira Gherasim Tănase.
 
Despre aceasta se ştie că este legată de universul afacerilor din sfera Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, fiind administratorul multora dintre firmele în care cei trei sunt asociaţi sau acţionari.
 
Revenind însă la parcursul firmei Diva’s Saloon SRL, fondată de Iulia Bratu, aflăm că, în august 2009, Vancluse Invest SA îşi cesionează 1% din capitalul social deţinut către Mihaela Elvira Gherasim Tănase, aceasta fiind şi administrator, şi asociat (1%) în firmă. Din aprilie 2015, firma şi-a întrerupt temporar activitatea (până în aprilie 2018). Actualmente, sediul social al firmei funcţionează la o adresă de pe strada Constantin Bobescu, în baza unui contract de comodat emis de Tănase Cadastru SRL. La aceeaşi adresă funcţionează şi Vancluse Invest SA. Cât despre această societate pe acţiuni, acţionari în firmă sunt Tănase Cadastru SRL (aleea Muzicii nr. 17) şi Niculina Gherasim, mama Mihaelei Elvira, fiecare având câte 50% dintre participările în firmă.
 
Vancluse Invest SA, cu un capital social de 92.000 de lei, este administrată de Mihaela Elvira Gherasim Tănase şi se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“ (cu excepţia reorganizării, lichidării judiciare). Cenzorii au fost stabiliţi în urmă cu mai puţin de un an, pentru un mandat de trei ani, aceştia fiind Mădălina BisceanuCadar Julide şi Alina Irina Iosif. Aceasta din urmă este cenzor şi în firma de suflet a lui Radu Mazăre, Nisipuri SA. Mădălina Bisceanu este directorul Pomacost SA. Mihaela Elvira Gherasim Tănase a fost şi ea cenzor supleant la Pomacost SA, acum fiind administrator în firmă, după cum arată datele de la Registrul Comerţului.

Faţă în faţă cu Registrul Comerţului

În prezent, Mihaela Elvira Gherasim Tănase apare ca asociat în KLD Services SRL şi în Pozitron Medical SRL. Toate aceste societăţi au avut modificări în lunile aprilie sau mai.
Ca administrator, a avut un portofoliu mai larg, după cum arată datele de la Registrul Comerţului, însă, anul acesta, a început să iasă treptat şi din aceste firme, cedând locul altor persoane (Ana Chişor sau Nicoleta Strutinsky, în cele mai multe cazuri).
 
La data publicării acestui material, ea încă mai figurează la Registrul Comerţului ca administrator în firmele: CDS Project SRL, Diva’s Saloon SRL, Ecoprefconstruct SRL, Internet Link SRL, M.M. Reciclyng SRL, New Open Sector SA, New Home Construct SA, Pomacost SA Pozitron Medical Investigation SRL, Terra Med SRL şi Vancluse Invest. În trecut, a mai ocupat această funcţie şi în Isis Medical Center SRL, KLD Services SRL, Panel Building System SRL şi Nortech Trade SA, toate având modificări în structura firmei datate la Registrul Comerţului în ultimele şase luni. CDS Project SRL, New Home Construct SA şi Panel Building System SRL se află în vizorul DNA, fiind firmele prin care procurorii Anticorupţie spun că Sorin Strutinsky ar fi primit peste 2 milioane de euro pentru a interveni la instituţii publice în vederea plăţii unor lucrări. Este vorba despre primul dosar în care este judecat Sorin Strutinsky.
 
În secţiunea Documente, puteţi vizualiza memoriul de prezentare a proiectului. 

Citeşte şi

Nume cu rezonanţă în vizorul DNA. Totul despre societăţile către care Sorin Strutinsky ar fi direcționat banii de la denunţător 
 
Rechizitoriu: Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii