Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un hotel de trei stele se va ridica la Eforie Nord! Investitor este o firmă din Bucureşti

ro

08 Feb, 2017 00:00 2138 Marime text
În localitatea Eforie Nord, un investitor intenţionează să ridice o clădire cu apartamente de vacanţă de P+3E, în acest sens depunând un memoriu la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa (APM), în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Firma Photograph Bsart SRL a depus la APM Constanţa proiectul „Construire clădire cu apartamente de vacanţă în regim hotelier, P+3E, împrejmuire şi amenajare teren“, pe parcela L290/1/1, lot 9, Eforie Nord, judeţul Constanţa, număr cadastral 1209/9, CF10394.
 
Iniţiatorii susţin că propunerea de proiect este justificată de potenţialul turistic al zonei şi de insuficienţa spaţiilor de cazare în plin sezon, în scopul edificării construcţiei, firma având şi Certificatul de urbanism nr. 389/19.12.2016.
 
Potrivit memoriului, imobilul care face obiectul prezentei documentaţii, compus din teren în suprafaţă de 595 mp, din măsurătorile cadastrale, 589,93 mp în acte, amplasat în intravilanul oraşului Eforie, este proprietatea privată a lui Andrei Alexandru Călăraş şi Mihaela Călăraş, conform actelor de proprietate anexate. SC Photograph Bsart SRL are dreptul de superficie, dreptul de a edifica o construcţie pe terenul respectiv şi dreptul de folosinţă asupra construcţiei propuse, conform contractului de constituire a dreptului de superficie.
 
Destinaţia terenului stabilită în planurile de urbanism şi de amenajare a teritoriului aprobate este de locuinţe, turism, alimentaţie publică şi agrement. Dezvoltatorul imobiliar doreşte realizarea unui imobil de apartamente de închiriat în regim hotelier de trei stele, împreună cu anexele, utilităţile, branşamentele necesare, împrejmuirea şi amenajarea proprietăţii, respectându-se astfel destinaţia terenului stabilită prin documentaţiile de urbanism.
 
Lotul studiat, în suprafaţă de 595 mp, din măsurătorile cadastrale, 589,93 mp în acte, se învecinează la nord cu un drum existent neasfaltat, la sud cu un imobil P+2+M din strada Curcubeului, la vest cu strada Curcubeului şi la est cu un imobil P+E din drumul adiacent existent, neasfaltat. Accesul carosabil pe teren se va realiza din ambele drumuri existente, atât din strada Curcubeului, cât şi din drumul existent neasfaltat din partea de nord a terenului, drum care este propus a se asfalta în viitor.
 
Potrivit proiectului, la nivelul parterului sunt propuse trei unităţi de cazare, zona aferentă accesului principal, birou recepţie, un mic grup sanitar şi casa scării. Accesurile celor trei unităţi de cazare sunt independente. Dintre aceste unităţi, una este configurată ca un apartament de patru camere, iar celelalte trei unităţi de cazare sunt garsoniere, dintre care una este prevăzută cu facilităţi specific pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
Etajele 1 şi 2 sunt similare, având o suprafaţa construită de cca 178,40 mp, fără balcoane, care adăpostesc câte cinci unităţi de cazare pe nivel. Ultimul etaj este retras faţă de limitele de la stradă a etajelor inferioare, având o suprafaţă estimativă de cca 40 mp, pe care vor fi amenajate spaţii tehnice, o terasă circulabilă neacoperită, unde vor putea exista ulterior o zonă de bar, şezlonguri şi jacuzzi, pentru turiştii cazaţi. Capacitatea de cazare estimativă este de 40 de persoane, maximum, iar în interiorul incintei vor fi amenajate 13 locuri de parcare. Procentul maxim de Ocupare a Terenului propus este de 37,7%, iar Coeficientul de Utilizare maxim propus este de 0,97.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma Photograph Bsart SRL a fost înfiinţată în 2013 şi are sediul social în satul Roşu, comuna Chiajna, Strada Gura Leului nr. 57. Capitalul social al firmei este de 200 de lei şi este deţinut de Sorin Andrei Bota, născut pe 12.12.1985, care este şi administratorul societăţii. Firma se ocupă cu activităţi fotografice.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii