Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un afacerist piteştean construieşte în Vama Veche casă de vacanţă cu 17 camere, bungalow-uri şi foişor

ro

21 Oct, 2016 00:00 4086 Marime text
În Vama Veche se va construi, în perioada următoare, o casă de vacanţă care va avea, de asemenea, bungalow-uri şi un foişor, după ce Dan Ioan Dobrescu şi-a exprimat intenţia de a demara un proiect imobiliar în zonă. Recent, acesta a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia necesară pentru a obţine autorizaţiile de care are nevoie pentru a demara lucrările de construcţie.
 
Astfel, în satul Vama Veche, comuna Limanu, parcela 467/3/4/2, Dan Ioan Dobrescu va implementa proiectul „Construire casă de vacanţă P+1E, două bungalow-uri, foişor, anexe, spaţii tehnice şi împrejmuire“, proiectate de SC Arhipas Design SRL, care ar urma să se realizeze în 12 luni. Pe terenul intravilan se propune construirea unor imobile - casă de vacanţă, două bungalow-uri şi un foişor, cu o înălţime de P+1E. Accesul auto se va face din reţeaua stradală a oraşului în zona accesului, pe latura scurtă, spre nord.
 
Potrivit proiectului depus, casa de vacanţă va avea 17 camere de locuit, un living, spaţii tehnice şi grupuri sanitare, bungalow-urile vor avea tot înălţimea de P+1E şi vor cuprinde câte 45 de camere de locuit şi grupuri sanitare. Foişorul va fi amenajat în curte şi va fi deschis ca spaţiu de relaxare pentru turişti.
 
„Investiţia se realizează pe un teren proprietate privată a beneficiarului, teren lipsit de construcţii în momentul de faţă. Se intenţionează crearea unui ansamblu de construcţii care să folosească beneficiarului în activităţi de recreere. Stilul arhitectural propus se potriveşte cu arhitectura locală. Ţinând cont de toate aceste aspecte, consider că prin construirea acestei case de vacanţă zona va beneficia de o creştere a valorii arhitecturale şi sociale“, susţine iniţiatorul proiectului.
 
Aria minimă a parcelei este 1.500 de mp, iar deschiderea minimă la stradă are o valoare conformă reglementărilor urbanistice locale. Construcţia se va învecina cu drumul de acces la nord, Consiliul Local Limanu la sud, lotul 8 la est şi lotul 10 la vest. Potrivit proiectului, suprafaţa construită la parter va fi de 296 mp, unde se vor amenaja opt camere, de 15 mp, cu băile aferente, spaţii de depozitare şi recepţia casei, iar la etaj, suprafaţa construită va fi de 227,03 mp, unde vor fi realizate opt camere şi băile corespunzătoare, dar şi şapte terase de 2,05 mp. Fiecare bungalow va avea o suprafaţă construită de 34,44 mp şi va cuprinde două dormitoare şi două băi atât la parter, cât şi la etaj.
 
Potrivit Registrului Comerţului, piteşteanul Dan Ioan Dobrescu este asociat în mai multe societăţi: Direct Trust Construcţii SRL, firmă activă la acest moment, Prima Casă Trading SRL, de asemenea aflată în funcţiune şi Olyrox SRL, lichidată şi radiată recent.

Citeşte şi

Casă de vacanţă, bungalouri şi foişor… ce proiect imobiliar se va construi la Vama Veche

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii