Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)

ro

19 Oct, 2017 00:00 9376 Marime text

SC Rewe Projektentwicklung România SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic aferent Planului Urbanistic Zonal pentru zona intersecţia străzii I.L. Caragiale cu strada Eliberării, conform Avizului de oportunitate nr. 59171 din 12.05.2017.
 
Zona studiată are o suprafaţă de 4.009 mp şi include amplasamentul care a generat studiul PUZ. Parcela cu numărul cadatsral 227623 este proprietatea privată a SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următoarele vecinătăţi: la nord - strada Eliberării, la sud - strada I.L. Caragiale, la est - Biserica Adventistă Română, la vest - platformă de beton, garaje, blocuri locuinţe.
 
În prezent, amplasamentul, parcela IE 227623, este teren liber de construcţii, folosinţa actuală fiind de platformă parcare. Prin Planul Urbanistic Zonal se propune, pentru amplasamentul actual, stabilirea destinaţiei de comerţ şi servicii comerciale. Având în vedere tendinţa de dezvoltare a zonei, precum şi intenţiile iniţiatorului, se estimează că, din punct de vedere social, zona va deveni mai atractivă prin diversificare funcţională şi amenajări noi.

Ce presupune proiectul 

Conform utilizărilor funcţionale admise de PUG-ul municipiului Constanţa, amplasamentul situat între zone de locuit (ZRL4 şi ZRL5), zona de culte (ZRF) şi zona Cimitirului Central (ZRG) poate fi utilizat pentru echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier: creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee, dispensare urbane ş dispensare policlinice, biblioteci de cartier. Amplasarea unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic în vecinătatea zonei rezidenţiale, cu acces la arterele de tranzit existente, nu contravine funcţiunilor existente şi admise.
 
Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente cu produse de primă necesitate, în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi a îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei. Motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu care justifică întocmirea PUZ-ului sunt: realizarea unei zone comerciale de servicii cu profil de tip magazin retail, atragerea la bugetul de local de fonduri suplimentare rezultate în urma administrării şi înscrierii imobilelor/construcţiilor ce se vor realiza pe acest teren, crearea unor noi locuri de muncă prin deschiderea unor spaţii comerciale şi de servicii, crearea unei infrastructuri moderne executate în condiţiile noilor reglementări în domeniu.
 
Planul Urbanistic Zonal stabileşte, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, dar şi materialele admise.
 
Reamintim că, în luna mai 2017, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a analizat solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ pentru zona intersecţiei strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot 1, iniţiator - SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Accesul auro la amplasament se va realiza din strada I.L. Caragiale şi din strada Dezrobirii.

Despre Rewe Projektentwicklung România SRL 

Înfiinţată în anul 2015, Rewe Projektentwicklung România SRL are sediul social în satul Ştefăneştii de Jos, comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Asociat unic este Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Administratorii societăţii, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, sunt: Daniel Eduard Gross, născut pe 9.10.1978, în municipiul Sibiu, Oliver Eifler, născut pe 22.02.1974, în Germania, şi Biernatzki Dennis, născut pe 6.02.1980, în Germania.
 
În anul 2015, societatea cu zero angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 77.468.303 lei şi un profit net de 20.980.155 de lei.
 
„Magazinele Penny Market au o suprafaţă de circa 750 mp şi un sortiment de aproximativ 2.000 de articole: alimente de bază, băuturi, detergenţi, produse proaspete şi congelate, legume, fructe şi non food. Principiul Penny se bazează pe achiziţionarea de marfă din România, astfel încât ponderea principală a articolelor oferite spre vânzare este de provenienţă autohtonă. În anumite cazuri, se apelează şi la furnizori străini, pentru anumite categorii de articole care nu se produc în România şi al căror raport calitate - preţ corespunde cerinţelor clienţilor autohtoni“, se precizează pe site-ul companiei.
 


Penny Market este conceptul de succes al grupului german Rewe şi unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piaţa locală în anul 2005. Grupul Rewe România mai deţine şi opt magazine XXL Mega Discount, şase dintre ele urmând a fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta memoriul proiectului depus la Primăria Constanţa. 
 
Citeşte şi:
 
Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laur 21 Oct, 2017 10:27 Nu e problemă va veni poliția locală va da amenzi pentru parcări neregulamentare . Bani la buget . Problema rezolvată pentru primărie. Contează credeti confortul sau parerea cetățeanului ? Câini latră ursul merge ... PS ..ar trebui să ne bucurăm că la deschidere vom cumpara tigai ieftine si baloane moca