Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa se primeneşte. Secţia de Boli Contagioase, reabilitată

ro

19 Apr, 2017 00:00 5336 Marime text
Secţia de boli contagioase a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa intră într-un proces de reabilitare şi consolidare.
 
Primăria Constanţa a emis, pe data de 18 aprilie, Autorizaţia de construire nr. 448 pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Documentul are ca obiect „Consolidare Spital Clinic Municipal, Secţia Contagioase - S+P+2E - corp C1“ şi este valabil 12 luni. Reamintim că municipalitatea a eliberat şi Certificatul de urbanism nr. 4449, din 29.12.2016, pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Astfel, potrivit proiectului depus, pe bulevardul Ferdinand (fost Republicii) nr. 100 din Constanţa se va realiza proiectul „Consolidare Spital Clinic Municipal, Secţia Contagioase S+P+2E“.
 
Potrivit site-ului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, structura funcţională medicală a unităţii sanitare cu 220 de paturi cuprinde trei secţii clinice cu un număr de 186 de paturi pentru bolnavi cu afecţiuni acute, un compartiment exterior cu 24 de paturi pentru pacienţi cu afecţiuni cronice, un compartiment de terapie intensivă cu zece paturi, spitalizare de zi cu 15 paturi şi alte entităţi, după cum urmează:
  • Secţia clinică de boli infecţioase copii - 61 de paturi, din care Compartimentul de boli infecţioase (HIV/SIDA) - 15 paturi;
  • Secţia clinică boli infecţioase adulţi I - 54 de paturi;
  • Secţia clinică boli infecţioase adulţi II - 51 de paturi;
  • Compartiment boli infecţioase - HIV/SIDA - 15 paturi;
  • Îngrijiri paliative - cinci paturi;
  • Compartiment terapie intensivă - zece paturi,
  • Compartiment exterior boli infecţioase cronici HIV/SIDA - 24 de paturi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii