Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Smart Group Sun Energy SRL continuă construcţia parcului de panouri fotovoltaice. Ce a obţinut de la municipalitate

ro

04 Aug, 2017 00:00 3329 Marime text
Pe data de 3 august, Primăria Municipiului Constanţa a emis pentru Smart Group Sun Energy SRL Autorizaţia de construire nr. 1062, în vederea continuării lucrărilor privind realizarea parcului de panouri fotovoltaice.
 
Autorizaţia de construire constă în „Continuare de lucrări autorizate cu AC nr. 1029/12.06.2015 «Construire parc panouri fotovoltaice, C1 - punct administrativ, C2 - grup sanitar, C3 - punct pază, C4 - trafo/invertor, împrejmuire teren şi conectare la Enel» prin construire parc panouri fotovoltaice, C1 - punct administrativ, C2 - grup sanitar, C3 - punct pază, C4 - trafo/invertor şi conectare la Enel“. În ceea ce priveşte investiţia, aceasta este realizată pe sola 110, parcela A 1043/8, municipiul Constanţa.
 
Reamintim că societatea a depus în anul 2015, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, memoriul de prezentare a proiectului „Parc panouri fotovoltaice, împrejmuire şi conectare prin LES la punctul de conexiune la Enel“. Smart Group Sun Energy SRL a primit, pe data de 28 ianuarie, de la Primăria Constanţa, Certificatul de urbanism nr. 293 pentru „Construire parc panouri fotovoltaice C1 - punct administrativ, C2 - grup sanitar, C3 - punct pază, C4 - trafo/invertor, împrejmuire teren şi conectare la Enel“. Locul de realizare a investiţiei - nr. sola 110, bl. parcela A 1043/8, municipiul Constanţa (stradă nespecificată).
 
Potrivit memoriului de prezentare a proiectului, centrala fotovoltaică va avea o putere instalată de 1kWp. Cele 4.142 de panouri fotovoltaice urmează să fie aşezate în 45 de blocuri cu module de 245Wp. Energia electrică produsă va fi distribuită în reţeaua de medie tensiune către staţia de transformare. Amplasamentul centralei fotovoltaice va ocupa o suprafaţă de 29.750 mp. Structura de susţinere a panourilor fotovoltaice va fi amplasată direct pe teren, după decopertarea stratului de pământ vegetal.
 
În amplasament, beneficiarul va ridica o structură metalică cu destinaţia de susţinere a panourilor fotovoltaice. Elementele principale care vor forma structura de rezistenţă vor fi din oţel S235JR zincat la cald, astfel încât să fie asigurată o protecţie anticorozivă de 25 de ani, în condiţii de expunere directă la factorii atmosferici. Stâlpii de metal ai structurii se vor poziţiona în gropi umplute cu pietriş, partea de jos a stâlpului fiind situată la cota -0,20 de la cota terenului amenajat.
 
Suprastructura va fi alcătuită din cadre metalice, încastrate în lestul de beton şi legate între ele prin contravântuiri în planul stâlpilor şi prin ţevile rectangulare de aluminiu de susţinere a panourilor. Stâlpii şi legătura dintre ei vor forma un cadru articulat grindă-stâlp, cu secţiune din ţeavă rectangulară 60X60X3. Contravânturile dintre stâlpi sunt conformate în X şi constau în corniere zincate L50x50x3, intersectate la mijloc printr-un cupon de ţeavă şi un şurub M12. Pe structura metalică se vor monta ţevi rectangulare de aluminiu pentru prinderea panourilor fotovoltaice.

Smart Group Sun Energy SRL, în datele Registrului Comerţului

Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în 2013. Sediul social se află în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.500 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 75 de lei. Tiberiu Iulian Georgescu, născut pe 15.10.1970, în Constanţa, este asociat unic. Tot el este şi administratorul societăţii, care se ocupă de producţia de energie electrică.

Citeşte şi:

Detalii din memoriul de prezentare Parc fotovoltaic, format din 4.142 de panouri, în Constanţa

Smart Group Sun Energy va construi în Constanța un parc de panouri fotovoltaice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii