Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se vor executa lucrări de ignifugare a acoperişului sediului Universităţii Maritime Constanţa (document)

ro

19 Apr, 2017 00:00 2569 Marime text
Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) a decis să execute lucrări de ignifugare a acoperişului sediului central, situat în Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân nr.104.
 
În acest sens, va fi organizată o procedură pentru atribuirea contractului „Lucrări ignifugare acoperiş sediul central şi elemente decorative aulă“, în valoare estimată fără TVA de 22.000 de lei. Ofertele pot fi depuse până pe data de 27.04.2017, ora 15.30, la sediul Universităţii Maritime din Constanţa. Operatorii economici trebuie să fie autorizaţi şi să aibă personal care deţine certificate de competenţă profesională/atestate pentru executarea acestui tip de lucrări, emise de autorităţile competente. Contractul va fi adjudecat în baza criteriului „preţul cel mai scăzut“.
 
Lucrările de ignifugare vor fi executate la:
  • acoperişul sediului central, în zona unde corpul de clădire are un singur etaj şi care include spaţii de învăţământ şi aulă;
  • aulă - mai exact, la elementele decorative interioare care acoperă caloriferele.
 
Lucrările de ignifugare se vor executa pe o suprafaţă totală de 2.845,1 mp, astfel: acoperişul sediului central - 2.795,1 mp; elementele decorative din lemn care acoperă caloriferele din aulă - 50 mp.
 
La pregătirea pentru ignifugarea acoperişului sediului central, se va ţine cont de următoarele aspecte: din suprafaţa totală a acoperişului de 2.795,1 mp, 1.263,6 mp prezintă urme de var pe astereală, căpriori, contrafişe, pene. La fiecare gură de vizitare a acoperişului/şarpantei, în interior, se găsesc resturi de materiale de construcţii, bucăţi de membrană cu ardezie, care trebuie să fie evacuate şi eliminate (circa 800 kg).
 
Lucrările de ignifugare se vor executa în termen de maximum 20 de zile lucrătoare, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrării. La întocmirea ofertei se vor lua în calcul toate costurile aferente executării lucrărilor de ignifugare pe suprafeţele menţionate, costul probelor de încercare a calităţii lucrărilor la un laborator autorizat şi orice altă categorie de activităţi, lucrări, materiale, transport. Toate dotările şi materialele necesare vor fi furnizate de către executant. Executantul lucrărilor va fi obligat să certifice calitatea ignifugării efectuate, prin buletine de încercare eliberate de laboratoare autorizate, urmând să achite costurile acestor operaţiuni.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul publicat de UMC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii