Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Se va ajunge în instanţă!“ Constănţenii spun NU blocului de opt etaje pe care patronul de la Ruana îl vrea pe Aurel Vlaicu (galerie foto)

ro

22 Oct, 2016 00:00 4569 Marime text
Zeci de constănţeni au participat, ieri, la dezbaterea publică organizată de Primăria Constanţa în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei şi strada Cpt. Dobrilă Eugeniu. În această zonă, iniţiatorul PUZ-ului, Cristian-Nicolae Nicola, intenţionează să ridice un imobil S+P+8 etaje. Peste 20 de constănţeni au venit la dezbatere să-şi exprime nemulţumirile cu privire la viitoarea investiţie imobiliară, care le va crea numai probleme.
 
Din partea Primăriei Constanţa, la dezbaterea publică au fost prezenţi Simina Stăiculescu şi Cristina Stamat, inspectori în cadrul Biroului Strategii Urbane, iar din partea iniţiatorilor PUZ-ului, arhitectul Nicolae Cristian Marin.
 
Blocurile afectate de noul imobil sunt C4 şi G6, fiecare cu zece etaje. Mai exact, între ele ar urma să fie ridicat blocul de opt etaje. „Cine a vândut acest teren? Acest bloc va obstrucţiona accesul maşinilor de la ISU, al ambulanţei. Nu sunt locuri de parcare“, a declarat Paul Ionescu, preşedintele Asociaţiei 72 din Tomis Nord, care a mai spus că „spaţiile dintre blocuri sunt comunitare“.
 
De asemenea, un locatar din blocul vecin spune că vor rămâne fără lumină mai multe apartamente. „Va trebui să vindem apartamentele şi să plecăm”, a susţinut Radu Dănăricu, membru în comitetul executiv al Asociaţiei de Proprietari 72. De menţionat că Viorel Frângu, care a copilărit în această zonă, unde acum locuiesc părinţii săi, spune că se va ajunge la proces. Mai mult, cei prezenţi spun că valoarea apartamentelor lor va scădea din cauza acestui imobil.
 
Cel mai afectat de ridicarea noii construcţii va fi blocul G6. „Vom rămâne fără soare”, spune preşedintele Asociaţiei 72. Şi preşedintele Asociaţiei 70 a luat cuvântul. Acesta a întrebat de ce nu au fost anunţaţi atunci când a avut loc retrocedarea terenului. „Terenul a fost vândut ilegal. Cine a vândut terenul? Vom merge la DNA”, au spus cei prezenţi. Oamenii s-au mai întrebat pe unde vor intra utilajele dacă se va demara construcţia.
 
De asemenea, cei prezenţi au spus că nu au destule grădiniţe şi şcoli în zonă, dar nici locuri de parcare suficiente. „Se va întâmpla ceea ce se întâmplă peste tot. Se anunţă că blocul va avea un anumit număr de apartamente, apoi acestea devin mai multe. Evident, că se măreşte şi numărul de maşini. Unde vor fi parcate?”, s-a menţionat în cadrul dezbaterii.
 
Constănţenii pot transmite observaţii şi propuneri asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei Constanţa - bulevardul Tomis nr. 51, Biroul Strategii Urbane, etajul 1, în perioada 3 - 28 octombrie, între orele 8.00 şi 16.00. „Obiectivul Planului Urbanistic Zonal constă în studierea, reglementarea şi modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în limitele zonei studiate“, se precizează în argumentarea PUZ.
 
Comisia tehnică de urbanism va face propuneri către Consiliul Local Municipal Constanţa de aprobare sau respingere a acestui PUZ. Ulterior, ţinând cont de propunerile acestei comisii, primarul trebuie să elaboreze un proiect de hotărâre, pe care consilierii locali îl vor aproba sau respinge.

Cine este Cristian-Nicolae Nicola

Cristian-Nicolae Nicola este patronul magazinului de mobilă Ruana. După investiţiile demarate la Constanţa împreună cu un fost candidat al PPDD la Primăria comunei Cerchezu, în 2012, Petrică Albu, şi ansamblul de blocuri din comuna Lumina, localitatea unde magazinul de mobilă îşi are punctul de desfacere, iată că Nicolae-Cristian Nicola mai bifează o investiţie.
 
Reamintim că, pe site-ul Primăriei Constanţa a fost publicat anunţul iniţiat de Nicola Cristian-Nicolae Întreprindere Individuală privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei şi strada Cpt. Dobrilă Eugeniu. În această zonă, iniţiatorul PUZ-ului intenţionează să ridice un imobil S+P+8 etaje. Reamintim că, pe data de 13 aprilie, autoritatea publică locală a emis şi Certificatul de urbanism nr. 1305 privind elaborarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei, terenuri proprietate publică şi privată, conform Avizului de oportunitate nr. 46798 din 24.03.2016. Beneficiarul certificatului este Nicola Cristian Nicolae I.I.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Nicola Cristian-Nicolae Întreprindere Individuală are sediul social în Lumina, şoseaua Tulcei. Asociatul Cristian-Nicolae Nicola este născut la 11.03.1969, în Ovidiu. Activitatea întreprinderii individuale constă în cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Cristian-Nicolae Nicola mai este asociat în Fotovoltaic Sun Light Park SRL, Ruana SRL, Siderurgica Ro Metal SRL (radiată).

Citeşte şi

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de patronul magazinului de mobilă Ruana
 
Nicola Cristian-Nicolae, patronul magazinului de mobilă Ruana, la o nouă investiţie imobiliară
 
Patronul firmei care a mobilat Pavilionul Expoziţional Constanţa se apucă de construit blocuri în… Lumina
 
Un fost candidat la Primăria Cerchezu continuă lucrările la investiţia imobiliară de pe strada Perlei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii