Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modificã PUZ-ul unei zone din cartierul Km 5? Ce au spus constãnţenii la dezbaterea publicã

ro

15 Oct, 2016 00:00 3453 Marime text
Pentru cã avea un teren generos în zona Km 5, însã nu putea sã construiascã nimic pentru cã nu respecta prevederile legislaţiei în vigoare, Nicolae Lupşa a iniţiat un proiect pentru modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de strãzile Mugurului, Meşterul Manole, Hatman Luca Arbore şi Valea Albã.

Vineri, la sala Remus Opreanu a avut loc dezbaterea publicã cu privire la modificarea PUZ-ului, la care au participat câţiva constãnţeni interesaţi de acest proiect, fiind prezenţi şi Simina Stãiculescu şi Cristina Stamat din cadrul Comisiei Tehnice Reamenajare şi Urbanism din primãrie, urbanistul Mihai Andrei Simion şi arhitectul-şef la Constanţei, Radu Vânturache. Potrivit urbanistului Mihai Andrei Simion, Nicolae Lupşa doreşte ca în zonã sã se extindã suprafaţa de construit de la 8.807 mp la 11.323 mp, iar în subzona locuinţelor individuale cu anexe gospodãreşti sã se modifice reglementãrile referitoare la deschiderea la stradã pe care trebuie sã îl aibã terenul pentru a se construi, de la 12 m, cât este în prezent, la 10 m. Simion a explicat cã iniţiatorul îşi doreşte modificarea PUZ-ului pentru cã acesta nu poate construi în prezent, din cauza cã nu are deschiderea necesarã la stradã, conform reglementarilor actuale.

„Prevederile legale actuale precizeazã cã se poate construi dacã terenul are cel puţin 250 mp şi o deschidere la stradã de 12 metri. În zona propusã, iniţiatorul are un teren de 500 mp, însã nu poate începe sã construiascã, pentru cã are o deschidere la stradã de doar 10 m. Noul PUZ ar urma sã permitã, ca în urma parcelãrii, sã se poatã construi“, a explicat urbanistul Mihai Andrei Simion. În plus, procentul de ocupare a terenului va creşte de la 35% la 45%, iar coeficientul de utilizare a terenului se va schimba şi el, de la 0,7 la 0,85%. În rest, PUZ-ul rãmâne neschimbat, nu se modificã regimul de înãlţime, care este stabilit la P+1, a subliniat urbanistului. Dezbaterea a fost liniştitã, cei prezenţi neaducând nicio observaţie cu privire la propunerea de modificare. Procesul de consultare a cetãţenilor se va încheia pe 21 octombrie, pânã atunci, cei care au observaţii le pot depune la sediul Centrului de Informare pentru Cetãţeni, a explicat Simina Stãiculescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii