Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala 43 „Ferdinand” va intra în reabilitare termică!

ro

27 Sep, 2016 00:00 4185 Marime text
După lungi aşteptări, o şcoală gimnazială din municipiul Constanţa va fi prinsă în lucrările de izolare termică derulate de Primăria Constanţa. Luni, 26 septembrie, Primăria municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism nr. 2826 pentru derularea proiectului „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 43 «Ferdinand» din Constanţa”, de pe strada Unirii nr. 22.
Situată pe strada Unirii, în imediata apropiere a mării, dar şi a vechiului sediu al Universităţii „Ovidius”, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” are un început care ţine de anul 1989, însă clădirea propriu-zisă a găzduit mai multe instituţii. Potrivit istoricului şcolii de pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, clădirea actualei unităţi de învăţământ a fost dată în folosinţă în anul 1964, la 15 septembrie. De-atunci şi până astăzi, nenumărate instituţii au funcţionat în clădire: Şcoala cu clasele I-VIII nr. 26 Constanţa, Liceul de Marină Militară, Facultatea de Educaţie Fizică a Institutului Pedagogic Constanţa, Centrul de Perfecţionare a Lucrătorilor din Marină.
 
Școala gimnazială a fost înfiinţată la data de 1 septembrie 1989, cu denumirea „Şcoala cu clasele I - VIII nr. 43 Constanţa”. A fost proiectată să funcţioneze cu 16 săli de clasă, două laboratoare, bibliotecă, sală de sport şi anexe. Amplasată într-un cartier relativ nou al oraşului Constanţa, pe malul Mării Negre, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” funcţionează sub această denumire din septembrie 2012. Din suprafaţa totală de 762 mp, clădirea şcolii şi a sălii de sport reprezintă 244 mp.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii