Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzmeriță la Primăria Constanța! Mihai Vicențiu Mircea vrea să modifice propria modificare. Vecinii se opun vehement (galerie foto)

ro

19 Mar, 2016 00:00 4583 Marime text
Societatea Magic Agroleg SRL obţinea, anul trecut, de la Primăria Constanţa, Autorizaţia de Construire nr. 1151 pentru „Construire imobil D+P+3-4E - locuinţe colective şi împrejmuire teren“. Viitorul bloc, a cărui construcţie a fost deja demarată, va fi ridicat pe strada Oborului nr. 35-37, 37B Lot 1-1, 37C Lot 2. Pentru a-şi putea duce planul rezidenţial la bun sfârşit, firma trebuie să aibă aprobate modificările propuse prin Planul Urbanistic Zonal. PUZ-ul pentru amplasamentul delimitat de străzile Theodor Burada, Oborului, Cibinului şi Industriei a fost, ieri, tema dezbaterii publice organizate la Primăria Constanţa.
 
Alături de reprezentantul elaboratorului și al beneficiarului s-au aflat mai mulți constănțeni care și-au spus nemulțumirile. Sala de şedințe din Primărie a devenit neîncăpătoare, astfel că nu toți cei prezenți au reușit să își spună păsul, întrucât dezbaterea nu a durat mai mult de o oră, deși problemele ridicate de constănțeni erau foarte multe.
 
În primul rând, constănțenii au reclamat deficiența de informare, și asta pentru că au fost invitați doar cei care locuiesc în perimetrul cuprins de cele patru străzi, nu și cei care locuiesc vizavi și care sunt în egală măsură afectați de ridicarea unui bloc atât de înalt peste drum de casa lor. Aceștia spun că o construcție atât de înaltă le-ar afecta dreptul la lumină, întrucât ar umbri foarte mult casele din jur. De asemenea, ei reclamă că nu s-ar respecta normele de igienă și sănătate publică întrucât lipsesc spațiile de joacă amenajate pentru copii, spațiile verzi, dar şi platformele pentru gunoi.
 
Mai mult, oamenii se tem că strada, și-așa aglomerată, va deveni și mai sufocată, şi asta pentru că locurile de parcare care deservesc blocul urmează să fie doar cele din subsol şi demisol. Or, locuitorii pot avea mai mult de o mașină pe familie și mai pot primi și vizite, ceea ce ar conduce la aglomerarea zonei.
 
Nu în ultimul rând, şi poate cel mai important, aceștia spun că se cere modificarea indicatorilor urbanistici stabiliţi prin Planul Urbanistic General al orașului pentru a doua oară, lucru care nu ar fi permis de lege. Și asta pentru că zona a fost anterior studiată printr-un alt PUZ, în anul 2012. Acesta a fost aprobat prin HCL nr. 48-2012, hotărâre de Consiliu Local Municipal care, previzibil, lipsește de pe site-ul Primăriei Constanța.
 
În ianuarie 2012, aleșii locali aprobau PUZ-ul pentru teritoriul delimitat de străzile Oborului, Theodor Burada, Cibinului și Industriei Mici și care a presupus creșterea indicatorilor de urbanism. Beneficiarii acestui PUZ din 2012 erau SC Aurora Tour 94 SRL, Mitică Neagu și Mihai Vicențiu Mircea. Vecinii au depus deja sesizări către Inspectoratul de Stat în Construcții și către Corpul de Control al Primăriei Constanța, exprimându-şi aceste nemulțumiri. Însă propuneri și observații privind propunerea investitorilor pot fi trimise până pe 25 martie.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Magic Agroleg SRL a fost înregistrată în anul 2013 şi are sediul în Costineşti. Asociaţi sunt Mihai Vicenţiu Mircea, născut în 1977, în municipiul Constanţa, şi Virgil Mircea, născut la Constanţa, în 1950. Activitatea societăţii constă în „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Administrator este Mihai Vicenţiu Mircea, adică același Mihai Vicenţiu Mircea care a avut PUZ-ul aprobat inițial în anul 2012, cel pe care vrea acum să îl modifice.

Numele lui Mihai Vicenţiu Mircea a mai fost legat, de-a lungul timpului, de cel al societăţilor Magic Construct Industry SRL, Magic Construct Star SRL şi Mavi Tour & Imob SRL. Acesta mai apare şi în societăţi radiate la ora actuală: Dredging SRL, Luvis Tour SRL, Plus Construct Serv SRL, Port Construct 2001 SRL, Stabilorom SRL, Vamm Cons 2002 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii