Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost SA se pregăteşte să ridice un hotel în staţiunea Mamaia?

ro

22 Oct, 2016 00:00 4294 Marime text
Societatea Pomacost SA se pregăteşte pentru o nouă investiţie în staţiunea Mamaia, după ce a obţinut un certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Astfel, vineri, 21 octombrie, municipalitatea a eliberat Certificatul nr. 3086 pentru desfiinţarea unei fundaţii existente în staţiunea Mamaia, zona Lebăda - Scandinavia. Solicitantul este Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat“, pentru SC Pomacost SA, se arată în documentul municipalităţii.
 
Reamintim că firma Pomacost SA a obţinut în luna mai un certificat de urbanism pentru construirea unui hotel P+4E, în aceeaşi zonă din Mamaia.

Firmă cu lipici la banii publici din Constanţa

Potrivit Registrului Comerţului, Pomacost SA a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 488. Firma are un capital social subscris de 500.000 de lei, integral vărsat, compus din 16.000 de acţiuni, în valoare de 31,25 de lei fiecare. Societatea este deţinută de Listă Persoane Fizice. Administratorii firmei, care desfăşoară „activităţi de întreţinere peisagistică“, sunt Mădălina Bîsceanu - director economic şi Pimen Alexandru Leca. Aşa cum reiese din datele Registrului Comerţului, Pimen Alexandru Leca mai administrează şi societatea Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi Radu Mazăre.
 
De-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 
După cum arată datele de la Registrul Comerţului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Basarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014.
 
Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
 
Situaţia financiară a firmei pe anul 2015 nu a fost actualizată, însă, la finele anului 2014, societatea declara un profit de 1.587.461 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 7.652.563 de lei, având 130 de salariaţi.
 
Citeşte şi
 
De la activităţi peisagistice şi contracte cu primăria, la imobiliare: Pomacost SA vrea un hotel în Mamaia, pe un teren al RAEDPP Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii