Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcare pentru Casa Teleorman, fosta proprietate a lui Cristian Darie, ex-vicepreşedinte al CJC. Cine este investitorul (galerie foto + document)

ro

08 Nov, 2017 00:00 3705 Marime text
Firma IO Star Development Sun SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa aviz de mediu pentru amenajarea unei parcări în Satul de Vacanţă, zona Luna Park.
 
Pe data de 8 august 2017, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 245 pentru societatea IO Star Development Sun SRL. Societatea va amenaja o parcare în zona Luna Park pentru Casa Teleorman. Suprafaţa terenului este de 1.622 mp. Investiţia propusă va respecta toate condiţionările de ordin urbanistic stabilite de regulamentele şi legile în vigoare pentru zona respectivă.
 
Din punctul de vedere al parcajelor, se vor asigura 77 de locuri de parcare pentru imobilul P+5etaje, ce urmează a fi autorizat în aceeaşi zonă, la adresa Constanţa, zona Sat Vacanţă, Casa Teleorman, şi pentru care a fost emis Certificatul de urbanism nr. 458/28.02.2017. Distanţa între cele două amplasamente este de aproximativ 300 m şi ambele terenuri sunt ale aceluiaşi beneficiar. Pe durata lucrărilor de execuţie, constructorul va lua măsurile necesare pentru diminuarea factorilor de disconfort (praf, zgomot etc.) şi respectarea standardelor şi legislaţiei privind protecţia mediului.
 
IO Star Development Sun SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Firma a fost înfiinţată în anul 2016 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Ioana Şufană, născută pe 15.07.1983, în comuna Topraisar, este asociat unic şi administrator. IO Star Development Sun SRL execută lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Reamintim că Primăria Municipiului Constanţa a eliberat, pe 28 februarie 2017, două certificate de urbanism - 457 şi 458 - societăţii IO Star Development Sun SRL, pentru o investiţie în Satul de Vacanţă - Casa Teleorman. Potrivit Certificatului nr. 457, în Satul de Vacanţă se vor realiza lucrări de „Desfiinţare imobil existent - Corp C2 şi Corp C3“. Ulterior, la aceeaşi adresă va fi realizat proiectul „Construire imobil P+4-5E, cu funcţiunea de hotel şi împrejmuire teren“, conform Certificatului de urbanism nr. 458. Casa Teleorman este de aproape un an în posesia societăţii IO Star Development Sun SRL, după ce aceasta a fost scoasă la licitaţie în iunie 2016.

Cum a fost vândută Casa Teleorman

În luna iunie 2016, ZIUA de Constanţa scria despre organizarea licitaţiei pentru valorificarea unui bun imobil situat în Satul de Vacanţă, Casa Teleorman. Licitaţia a avut loc pe 5 iulie, la ora 12.00, în municipiul Constanţa, strada Jupiter nr. 1. Proprietarii imobilului scos la vânzare erau Gheorghe Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi soţia sa, Ruxandra Luminiţa Darie. Bunul imobil era compus din teren intravilan, în suprafaţă totală de 1.824,8 mp, conform actelor de proprietate, pe care sunt amplasate construcţiile C1 - restaurant, cu regim de înălţime parter, cu o suprafaţă construită de 408,9 mp, compus din două saloane, un separeu, un bar, o bucătărie, o cameră frigorifică, un oficiu, o spălătorie, două depozite, un hol, două grupuri sanitare şi o mansardă (şarpantă), şi construcţia C2 - carmangerie şi patiserie, cu regim de înălţime parter, având o suprafaţă construită de 87,52 mp.
 
Imobilul este înscris în Cartea Funciară nr. 209736 Constanţa, identificat cu nr. cadastral 16818 - teren, 16818 - C1 (restaurant), 16818 - C2 (carmangerie şi patiserie). Imobilul a fost dobândit în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 1905/03.06.2004, emis de Biroul Notarilor Publici Asociaţi Iosif Mariana, precum şi în baza contractului de dare în plată având încheierea de autentificare nr. 1039/31.05.2010, emis de BNP Ciprian Alexandrescu, proprietate a debitorilor Gheorghe Cristian Darie şi Ruxandra Luminiţa Darie.
 
Citeşte şi:
 
Ce va apărea lângă Casa Teleorman, fosta proprietate a lui Cristian Darie, ex-vicepreşedinte al CJC
 
Casa Teleorman devine istorie! În locul său se va construi un hotel. Cui aparţine
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii