Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă pensiune agroturistică stă să răsară la Topraisar

ro

02 Sep, 2016 18:19 5562 Marime text
O firmă  din comuna Pantelimon, deţinută de un botoşănean cere aviz de mediu pentru a ridica o pensiune agroturistică, în comuna constănţeană Topraisar.

Conform cererii înaintate de SC PAN AMA AGRA SRL Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, construcţia cu  regim  de  înălţime D+P+Mezanin+1E, ar urma să fie construită pe Şoseaua Naţională, nr. 23A, lot 2, în comuna Topraisar din judeţul Constanţa.  

Pensiunea va avea spaţii de cazare, dar şi un restaurant şi va fi situată în imediata apropiere a DN 38 (E675) care face legătura între municipiul Constanţa şi punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă.

Terenul pe care urmează să fie construit imobilul cu destinaţie turistică are o suprafaţă de 1854 mp, iar pentru a putea ridica pensiunea, SC PAN AMA AGRA SRL a încheiat un contract de comodat cu deţinătorul  terenului, SC TOP AMA PETROL SRL.

Conform Certificatului de Urbanism, terenul este încadrat în categoria de folosinţă curţi-construcţii având ca destinaţii propuse: servicii de interes local/general, comerţ. Terenul se învecinează la nord cu SC Top Ama SRL, la este cu proprietarul Dumitra Simion, la vest cu Şoseaua Naţională (E675) şi la sud cu strada Stejarului.

Pensiunea va avea şase camera la etaj, la parter va fi restaurantul cu o capacitate de 160 de locuri + un bar, iar de demisol va fi amplasată bucătăria.

În incinta amplasamentului vor exista şi 10 locuri de parcare + unul pentru aprovizionare. Accesul în curtea pensiunii se va face din strada Stejarului, dar şi din incinta unei staţii de carburanţi aflată în imediata vecinătate.

Cui aparţine firma care va ridica pensiunea?

SC PAN AMA AGRA SRL, societatea care solicită avizul de mediu a fost înfiinţată în 2012 şi are sediul în sat Pantelimon, comuna Pantelimon, lot 3, clădirea C15, în judeţul Constanţa. Societatea are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase . SC PAN AMA AGRA SRL are un capital social de 200 de lei, vărsat integral.  Firma este deţinută de Ilie Andronic, ca unic asociat şi administrator. Acesta s-a născut pe 21 iulie 1971, în comuna Tudora din judeţul Botoşani.

(foto ilustrativ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii