Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Bucureşti investeşte într-o fabrică de amidon, la Medgidia

ro

29 Aug, 2016 00:00 8586 Marime text
 

Omnia Europe SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Fabrică de amidon, instalaţii aferente, clădiri de birouri, administrative şi împrejmuire teren“, în vederea obţinerii acordului de mediu.

Beneficiarul doreşte construirea unei fabrici de amidon în Medgidia, cu regim de înălţime variabil în funcţie de dotările tehnologice, formată din ansamblu de clădiri de producţie, depozitare şi instalaţiile aferente specifice: silozuri depozitare porumb şi ansamblu manevrare, clădire măcinare, rafinare şi depozitare, clădire procesare şi depozitare amidon şi maltodextrină, clădire staţie trafo, clădire staţie tratare apă potabilă, clădire staţie aer comprimat, clădire staţie răcire, depozit produse chimice, clădire staţie turn răcire, clădire depozitare cărbuni, clădire administrativă, clădire socială (cantină şi vestiare) şi depozit piese de schimb, clădire mentenanţă, staţie de tratare ape uzate, cabină poartă, puţuri forate de mare adâncime, utilităţi. Acest proiect va duce la dezvoltarea economică a zonei, prin crearea de noi locuri de muncă şi crearea pieţei de desfacere pentru producătorii de cereale din zonă, în special porumb.
 
Terenul, în suprafaţă de 103.038,96 mp, este proprietate a actualului beneficiar, SC Omnia Europe SA, conform actelor de proprietate, şi are următoarele vecinătăţi: la nord - drum şi Canalul Dunăre - Marea Neagră, la sud – proprietate privată, la vest - drum şi cale ferată, la est - proprietate privată.
 
Clădirile se vor ridica, în funcţie de destinaţia lor, pe diferite structuri de rezistenţă. Structura va fi din cadre de beton armat cu închideri din zidărie de BCA/cărămidă şi tâmplărie de aluminiu sau PVC cu geam termopan pentru clădirile de birouri, sociale, iar structura metalică cu închideri din panouri de tip sandvici va fi destinată construcţiilor aferente fabricii. Silozurile vor avea structură din oţel. Acoperirea se va realiza în funcţie de destinaţia clădirilor.

Despre Omnia Europe SA

Cu sediul social în Bucureşti, strada C.A. Rosetti, firma a fost înfiinţată în anul 2015. Capitalul social subscris, de 2.332.000 de lei,  integral vărsat, este compus din 5.300 de acţiuni nominative. Acţionar persoană juridică este Omnia Nisasta Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, cu sediul în Turcia, care deţine 99,98113% din capitalul social, iar acţionar persoană fizică este Tosmur Fatih, născut pe
1.04.1979, în Kozan, Turcia, care deţine 0,01887% din capitalul social.
 
Administratorii societăţii, care se ocupă de „fabricarea amidonului şi a produselor din amidon“, sunt Tosmur Fatih şi Florina Narcisa Uysal, născută pe 14.05.1976, în Caracal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii