Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vor betoane! Vor spaţii verzi! Constănţenii spun NU blocului care ar urma să fie ridicat de Răzvan Iacob pe strada Soveja (galerie foto)

ro

21 May, 2016 00:00 4306 Marime text

Mai mulţi constănţeni nemulţumiţi de viitorul bloc care ar urma să fie construit pe strada Soveja, intersecţia cu strada Barbu Delavrancea, şi-au spus ofurile la dezbaterea publică organizată, ieri, la Primăria Constanţa.
 
Constănţenii au fost consultaţi asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona delimitată de strada Soveja, intersecţia cu strada Barbu Delavrancea. Iniţiatorul PUZ-ului este Răzvan Cristian Iacob. Din partea Primăriei Constanţa a participat Georgiana Soare, inspector Urbanism, responsabilă cu informarea şi consultarea publicului. De asemenea, menţionăm că la dezbatere a participat şi Marius Claudiu Şocarici, arhitect urbanist, din partea elaboratorului SC Usonia SRL.
 
Oamenii care locuiesc în zonă sunt nemulţumiţi deoarece noul bloc va priva clădirile din vecinătate de vedere la stradă. „Noi propunem ca terenul să rămână spaţiu verde, iar proprietarul terenului să devină proprietar pe un parc”, spun aceştia. Mai mult, oamenii susţin că vor contesta acest proiect. „Vom depune petiţii la toate ambasadele statelor europene, deoarece credem că se produce un abuz“, a spus reprezentantul unei asociaţii de proprietari. De asemenea, precizăm că la dezbatere au venit şi proprietari de magazine din zonă, care spun că noul bloc le va afecta veniturile, deoarece va fi ridicat în faţa spaţiilor comerciale care acum au ieşire la stradă.

Terenul, cumpărat în 2014 

Răzvan Cristian Iacob este cel mai recent proprietar al acestui teren, pe care l-a cumpărat în anul 2014. La 10 iulie 2014, în faţa notarului public Mariana Iosif s-au prezentat Andreea Popescu şi Răzvan Cristian Iacob, în calitate de vânzător, respectiv cumpărător al terenului de 447 de metri pătraţi, situat la intersecţia străzilor Soveja şi Barbu Ştefănescu Delavrancea. Andreea Popescu, fostă Mişacă, a dobândit acest teren în octombrie 2011, printr-o dispoziţie de primar emisă de Primăria Constanţa. Este vorba despre actul administrativ nr. 3975/26.10.2011 şi actul administrativ nr. 146446/26.10.2011.
Aşadar, terenul a fost, până în 2011, în proprietatea municipalităţii. În prezent, pe acest teren sunt amenajate locuri de parcare de către Primăria Constanţa.

Citeşte şi 
 
Proprietar din 2014 Povestea terenului din Inel I pe care Răzvan Cristian Iacob vrea să ridice un bloc de patru etaje (I)
 
„Vrem să oprim construcţia. Valoarea apartamentelor din zonă va scădea din cauza acestui bloc, la fel şi valoarea spaţiilor comerciale din zonă! Ce se va întâmpla?“, s-a revoltat un constănţean aflat la dezbaterea publică. Toţi cei prezenţi vor ca acel teren să fie spaţiu verde şi propun ca Primăria Constanţa să-l despăgubească pe proprietar. „Nu v-aţi săturat să respiraţi praf în Constanţa?”, a întrebat un constănţean, care a adăugat: „Trebuie să ascultaţi şi părerea noastră, a constănţenilor”.

Bloc de patru etaje 

Pe terenul situat în zona menţionată urmează să fie construit un bloc P+4, cu destinaţia „locuinţe colective şi spaţii comerciale la parter”. Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la regimul de construire, diversificarea funcţiunilor din zonă, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor.

Afacerile lui Răzvan Cristian Iacob

Răzvan Cristian Iacob se mai ocupă şi de Bourbon SRL, Decc Util Blue SRL, Elcora Nav SRL (radiată), Finance SRL, Hacienda Cafe SRL, Les Palmiers Relax SRL şi RF Pub SRL (sediu expirat). Despre Răzvan Cristian Iacob se cunoaşte că este administrator al cafenelei Bourbon. Localul funcţionează pe societatea Amaruii SRL. Cafenele Bourbon pot fi găsite pe strada Al. Pușkin nr. 36, Tomis Mall, pe bulevardul Tomis nr. 108, în complexul comercial Tom Mall Crrefour. De asemenea, omul de afaceri deţine cafenele Bourbon şi în Bucureşti şi Sibiu. Societatea Amăruii SRL administrează şi restaurantul Hugo, deschis în fostul sediu al RADET Constanţa de pe bulevardul Tomis.
 
Citeşte şi
 
Cum pot influenţa constănţenii construcţia unui bloc


Dezbatere publică pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

 
UPDATE 2. Spiritele s-au încins! Dezbatere publică, în aceste momente, pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii