Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu poate face decât un imobil de două etaje PUZ-ul extravilanului iniţiat de Primăria Constanţa ţine afaceriştii pe loc

ro

29 Mar, 2016 00:00 3061 Marime text


Intenţia Primăriei Constanţa de a elabora un Plan Urbanistic Zonal pentru extravilanul municipiului încurcă planurile unui investitor privat. Adrian Bandi şi-a exprimat intenţia de a construi un imobil de locuinţe colective cu parter şi două etaje, cu destinaţia de locuinţe colective, undeva în extravilanul municipiului, pe parcela 568/2, lot 2. Certificatul de urbanism emis, valabil 24 de luni, îl înştiinţează pe investitor că actul nu poate fi folosit pentru construire locuințe colective P+3E, deoarece nu se încadrează în reglementările aprobate privind regimul de înălțime. Municipalitatea explică, de asemenea, că exista în curs de elaborare un Plan Urbanistic Zonal privind „actualizare PUZ Campus Universitar“, având ca iniţiator Primăria municipiului Constanţa, în baza Certificatului de Urbanism numărul 3287/ 21.10.2014.
 
Este important de precizat că, recent, Primăria a solicitat şi emis un certificat de urbanism pentru „Elaborare PUZ - extravilan Municipiul Constanţa“. Şefa Biroului Strategii Urbane, Andreea Buculeasa, a explicat, pentru ZIUA de Constanţa: „Primăria va face un PUZ în extravilan, în care va studia toată problematica legată de dezvoltarea intravilanului in extravilan. E un PUZ care se va face pentru tot extravilanul, pentru stabilirea indicatorilor, funcţiunilor, zonelor de protecţie, de circulaţie. Pentru tot ce înseamnă extravilan declarat în acest moment din PUG-ul vechi ca extravilan.“
 
Pasul următor este cel al achiziţiei publice, la care municipalitatea aşteaptă să se înscrie arhitecţii şi proiectanţii. „Deocamdată, am eliberat certificat pentru a demara procedura de achiziţie publică a proiectării, care va fi publicată conform Legii 52, pentru a fi văzută pentru toţi proiectanţii. De exemplu, la Baba Novac, prima dată, la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar acum ne aflăm în cea de-a doua procedură“, a completat Andreea Buculeasa, pentru ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii